Antena 3 CNN Actualitate A fost prăpăd la Cheia. Fenomenul bizar care a pus la pământ sute de brazi - Galerie FOTO

A fost prăpăd la Cheia. Fenomenul bizar care a pus la pământ sute de brazi - Galerie FOTO

Vântul puternic a făcut prăpăd la Cheia, unde hectare întregi de pădure au fost puse la pământ, imaginile de acolo arătând forța cu care codul roșu a lovit estul țării.

A fost prăpăd la Cheia. Fenomenul bizar care a pus la pământ sute de brazi - Galerie FOTO
Sursa foto: Foto: Prefectura Prahova
07 Feb 2020   •   10:48

Angajații de la Direcția Silvică Prahova au lucrat ore în șir la degajarea buștenilor, în unele cazuri brazi de o sută de ani, de pe partea carosabilă, în acest moment circulația desfășurându-se normal.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Prahova susţin că aproape 50.000 de metri cubi de lemn au fost culcaţi la pământ de vijelie, iar imaginile postate de Prefectura Prahova sunt absolut dezolante.

Asemănător unei tornade, fenomenul petrecut în zonă, a fost provocat de o schimbare bruscă a presiunii atmosferice, spun meteorologii.

“E schimbarea de presiune foarte mare. A trecut bucata de front şi din spate a intrat o dorsală. A fost o variaţie mare de presiune şi atunci valorile au fost extrem de ridicate ale vântului, începând din zonele montane unde au depăşit 100 de km la oră”, a spus meteorologul Narcisa Milan, pentru stirileprotv.ro.

 

×
Subiecte în articol: cheia padure
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close