Antena 3 CNN Actualitate A fost prins bărbatul care l-a atacat cu un topor pe primarul vasluian

A fost prins bărbatul care l-a atacat cu un topor pe primarul vasluian

A fost prins bărbatul care l-a atacat cu un topor pe primarul vasluian
Sursa foto: Foto: publicrecordssearchonline.org
24 Iun 2011   •   09:39
Bărbatul care l-a atacat cu un topor pe primarul unei localităţi din judeţul Vaslui a fost prins în noaptea de joi spre vineri. El a fost găsit într-un tir care se îndrepta spre Bârlad. Edilul are răni grave la craniu şi torace, iar medicii au fost nevoiti sa il opereze ca sa îi salveze viaţa.

Tânărul care joi după-amiază l-a atacat pe primarul comunei Olteneşti, Iorgu Sonia, a fost identificat de poliţişti în cabina unui tir pe care l-au oprit pentru control la intrarea în municipiul Bârlad. Autorul avea asupra sa, într-o sacoşă, şi securea cu care l-a lovit pe primar.

Imediat după comiterea faptei, Florin Mocanu, în vârstă 30 de ani, şi-a abandonat victima în maşină şi a fugit. Iniţial, s-a urcat într-un tren personal cu care a mers până la capăt de linie, respectiv municipiul Huşi. Aici, a făcut autostopul şi s-a urcat într-un TIR înmatriculat în Republica Moldova, cu intenţia de a ajunge în municipiul Bârlad, localitatea de domiciliu.

"În momentul de faţă, autorul faptei se află la audieri la Parchetul Tribunalului Vaslui, recunoscând în faţa procurorilor că l-a lovit pe primar, însă fără a preciza şi motivul agresiunii. Florin Mocanu este cercetat pentru trei infracţiuni, respectiv tentativă de omor, port de armă albă şi tâlhărie, având în vedere că după ce şi-a lovit victima autorul i-a luat acesteia din buzunar suma de 30 de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub, citat de Mediafax.

Cel care l-a agresat pe primar are domiciliul în municipiul Bârlad, însă locuia de mai mult timp, fără forme legale, în casa bunicilor din Olteneşti. Florin Mocanu nu are un loc de muncă, iar în momentul comiterii faptei era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Primarul comunei vasluiene, Olteneşti, a fost atacat, joi după-amiază, cu un topor şi un cuţit. Primarul de la Olteneşti a fost găsit de fiul său într-o baltă de sânge, cu tăieturi în zona capului şi în zona gâtului. Primarul Iorgu Sonia are 62 de ani şi se află de 11 ani în fruntea Primăriei din Olteneşti.
 

 

 

×
Subiecte în articol: topor primar
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close