Antena 3 CNN Actualitate A fost sau nu tornadă în vestul țării? Ce spun meteorologii

A fost sau nu tornadă în vestul țării? Ce spun meteorologii

A fost sau nu tornadă în vestul țării? Ce spun meteorologii
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Sep 2017   •   19:13

Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, a venit cu noi precizări despre cum va fi vremea în perioada următoare, dar și dacă a fost sau nu o tornadă ceea ce s-a întâmplat în vestul țării. 

„În următoarele ore trebuie să fim atenți la avertizări de fenomene extreme, frontul atmosferic este deosebit de puternic, travaversează foarte rapid Transilvania, se îndreaptă spre partea de est a Transilvaniei. Vizate: Bistrița, Covansa. Harghita. De altfel, toate aceste manifestări arată că toamna ține să intre la noi, este o masă diferită de ce am avut acum, instabilitatea va încerca să se manifeste, să sperăm că nu la cotele din județul Timiș. La jumătatea săptămânii vom avea o vreme diferită va fi cu mult mai rece și va fi plouat deja în toate regiunile țării până la sfârșitul săptămânii”, a declarat Florinela Georgescu.

În ceea ce privește fenomenul din vestul țării, specialistul a ținut să precizeze că nu a fost o tornadă.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost o continuare a fenomenelor extreme care s-au petrecut deasupra Croației, la dislocuirea masei calde, pe de altă parte este mult mai frig decât ar trebui să fie, masa rece tinde să se extindă mai spre est, norii s-au format până la 10.000 de metri, nu puteau fi decât manifestări severe, nu vorbim despre o tornadă, ci de curenți ascendenți și descendeți”, a mai spus Florinela Georgescu.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close