Antena 3 CNN Actualitate A furat jumătate de milion de euro de la banca unde lucra, dar nu a apucat să-i cheltuie

A furat jumătate de milion de euro de la banca unde lucra, dar nu a apucat să-i cheltuie

A furat jumătate de milion de euro de la banca unde lucra, dar nu a apucat să-i cheltuie
Sursa foto: Foto: in.ibtimes.com
03 Feb 2012   •   16:48

Funcţionara unei societăţi bancare este judecată pentru devalizarea unitãţii cu 500.000 de euro, informează Mediafax. Aceasta a falsificat documente contabile, pe care apoi le-a înregistrat în evidenţele băncii încercând astfel să acopere operaţiunile frauduloase. Potrivit procurorilor suma exactă este de 2.077.100 de lei, iar operaţiunea s-a desfăşurat în perioada noiembrie 2007 - aprilie 2008.
   
"Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Adriana Ilie pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnăturã privată, precum şi a inculpatelor Gina Capotă şi Dana Mihaela Marin, pentru instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnãtură privată", informează, vineri, Ministerul Public.
   
Potrivit autorităţilor, Ilie Adriana, funcţionara în cauză, instigată de inculpatele Capotã şi Marin şi-a însuşit suma anterior menţionată prin simularea, în mod repetat, a unor depuneri şi retrageri de numerar, respectiv, prin majorarea neautorizată a descoperitului de cont a altor persoane. Această sumă a folosit-o, ulterior, fie alimentând contul unei alte societăţi comerciale, deschis la agenţia bancară unde inculpata îşi desfăşura activitatea (1.561.400 de lei), fie înmânând direct co-inculpatelor Marin Dana-Mihaela şi Capotă Gina suma de 510.000 de lei fără documente justificative, fie folosindu-i în interes personal (5.700 de lei).
   
De asemenea, inculpata Ilie Adriana a falsificat, în mod repetat, mai multe documente contabile pe care le-a înregistrat în evidenţele băncii unde era angajată pentru a acoperi operaţiunile frauduloase efectuate. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Judecătoriei Sectorului 1.

×
Subiecte în articol: procurori judecata delapidare banca fals
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close