Antena 3 Actualitate ”A ieşit viu din apă, dar apoi a murit!” Înecul pe uscat, fenomenul te poate ucide! Primele simptome

”A ieşit viu din apă, dar apoi a murit!” Înecul pe uscat, fenomenul te poate ucide! Primele simptome

23 Iul 2020   •   13:06
”A ieşit viu din apă, dar apoi a murit!” Înecul pe uscat, fenomenul te poate ucide! Primele simptome
Sursa foto: Pexels.com

”Înecul pe uscat” sau ”înecul secundar” a ucis de multe ori oamenii salvați de la înec. Acest fenomen poate surveni în câteva ore sau chiar după două zile. La ce trebuie să fiți atenți!

”Este important ca oameni să conştientizeze că se pot îneca şi după ce au fost salvaţi din apă'', declară Joe Mulligan, de la Crucea Roşie din Statele Unite ale Americii.

Înecul secundar poate apărea după ce o persoană a supraviețuit unui înec. Apa inhalată în plămâni poate irita învelişul interior al plămânilor, iar acest lucru duce la umflarea plămânilor. Astfel, inspirarea oxigenului şi expirarea dioxidului de carbon devine aproape imposibilă. În funcţie de cantitatea apei inhalate, înecul secundar poate surveni în câteva ore sau o zi.

Înecul pe uscat - un fenomen destul de rar, care poate fi fatal

Atenție! Medicii recomandă ca în cazul în care cineva a fost în pragul înecului, acesta să fie monitorizat în primele 48 de ore.

Simptome înec secundar

Înecul pe uscat poate apărea subit, dar pot exista anumite semnale: dificultatea respiratorie, durerea în piept, tuse şi senzaţia de oboseală. Sunați la 112 dacă observați aceste simptome!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close