Antena 3 CNN Actualitate A început BAC-ul. Elevii se prezintă la examene cu telefoane şi ţinute de fiţe

A început BAC-ul. Elevii se prezintă la examene cu telefoane şi ţinute de fiţe

A început BAC-ul. Elevii se prezintă la examene cu telefoane şi ţinute de fiţe
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Iun 2011   •   23:25

Au început săptămâni de foc pentru liceeni: a început BAC-ul. Bacalaureatul a debutat cu testarea competenţelor lingvistice. Timp de trei zile, peste 200.000 de elevi vor sta de vorbă, pe teme impuse, cu examinatorii.

Aceştia nu vor lua note, ci calificative. Mai grea a fost proba de fiţe. Liceenii au defilat lunea aceasta în ţinute de ultima modă, şi-au etalat telefoanele deştepte şi maşinile scumpe.

În acest an, în Bucureşti băieţii au dat tonul. Gulere înalte, pantaloni largi şi nelipsiţii ochelari de soare. Nici un accesoriul la modă nu a lipsit în prima zi de Bacalaureat.

În provincie lucrurile au fost mai simple. Costumele clasice şi cămăşile albe au fost vedetele acestei sesiuni. Excentricităţile s-au manifestat doar la coafură.

Ca să-i ajute pe elevi să se relaxeze, un profesor de la Colegiul Mihail Kogălniceanu din Galaţi, a venit la prima probă pe role. În curtea şcolii, în aplauzele a zeci de elevi, a dat o scurtă reprezentaţie.

În mai multe oraşe din ţară, în sălile de curs au fost montate şi camere de supraveghere.

Prima brobă de BAC a adus şi primul incident. Patru centre de examen din judeţul Dolj au primit subiectele de rezervă. Din cauza unei furtuni, reţeaua de Internet a cedat, iar subiectele au fost aduse de la un alt centru de examinare.

Următoarea probă a bacalaurealului va fi pe 10 iunie: testarea competenţelor digitale. Ultima probă este programată pentru 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 8 iulie.

 


×
Subiecte în articol: bac liceeni elevi test
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close