Antena 3 CNN Actualitate A început cea mai spectaculoasă parte din construcţia pasajului Basarab (VIDEO)

A început cea mai spectaculoasă parte din construcţia pasajului Basarab (VIDEO)

A început cea mai spectaculoasă parte din construcţia pasajului Basarab (VIDEO)
23 Iun 2010   •   20:23

A început cea mai spectaculoasă parte din construcţia pasajului Basarab. O porţiune de pod, care cântăreşte 2.000 de tone - adică la fel de mult cât 15 avioane jumbo jet - este împinsă centimetru cu centimetru peste liniile ferate de la Gara de Nord.

După de au împins tot acest monstru de metal, muncitorii s-au apucat din nou de treabă. Au mai puţin de o săptămână să construiască şi să pregătească alţi nouă metri din structura metalică. Deja piesele sunt aduse pe şantier. Mai trebuie doar puse cap la cap şi prinse între ele. Când toată secţiunea de pod dintre cei doi piloni va fi gata, cablurile vor fi din nou întinse şi cricurile hidraulice îşi reiau mişcarea.

 

Mişcarea este măsurată cu ajutorul senzorilor astfel încît să nu devieze nici măcar cu un milimetru. De altfel pentru precizie măsurătorile sunt făcute cu laserul astfel încît cele două capete de pod se îmbină perfect. Imensul pod de metal a început să fie mutat la miezul nopţii. Patru cricuri hidraulice, extrem de puternice, au avut sarcina de a trage de cele 2.000 de tone de metal. Operaţiunea nu ar fi putut fi făcută cu trenurile pline cu pasageri trecînd pe sub podul aflat în mişcare, aşa că traficul din Gara de Nord a fost întrerupt pentru patru ore.

Cu viteza melcului, o porţiune de pod lungă de 21 de metri a fost mutată peste liniile de cale ferată. La fiecare sfert de oră, câte un metru. Până dimineaţă, cricurile s-au mişcat fără să dea greş nici măcar o dată şi au tras podul pe distanţa stabilită de constructori. Dimineaţă, muncitorii erau din nou la treabă. S-au apucat de montat un nou segment din pod care va fi împins peste calea ferată săptămâna viitoare. Şi tot aşa până când golul de 21 de metri de peste liniile ferate va fi ocupat de Pasajul Basarab.

Observator

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close