Antena 3 CNN Actualitate A început procesul finului lui Traian Băsescu, primarul din Arad, acuzat de fapte de corupţie

A început procesul finului lui Traian Băsescu, primarul din Arad, acuzat de fapte de corupţie

A început procesul finului lui Traian Băsescu, primarul din Arad, acuzat de fapte de corupţie
Sursa foto: falca
03 Feb 2010   •   20:46

După trei ani de amânări, procesul primarului din Arad, Gheorghe Falcă, în care este acuzat de fapte de corupţie a început miercuri. Finul preşedintelui Traian Băsescu este acuzat că ar fi vândut firmei unor prieteni, la un preţ subevaluat, terenul unei foste fabrici de zahăr. El ar fi adus municipalităţii un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Urmărirea penală a lui Gheorghe Falcă a început după ce un teren de 53.000 de metri pătraţi a trecut din proprietatea Consiliului Local în cea a unei firme private. Firma respectivă a vândut, însă, terenul în ziua următoare unei alte firme, care-i aparţinea lui Ovidiu Tender, cu un preţ de trei ori mai mare.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată din 2007 pe Falcă pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă dosarul a fost plimbat între Tribunalul Arad, Curtea de Apel Timişoara şi Înalta Curte de Casaţie.

Într-un final, însă, procesul a început, iar Falcă a fost interogat peste trei ore de judecător şi procurorii DNA. Avocatul său susţine, însă, că procurorii au adus la dosar şi înregistrări ale SRI, obţinute ilegal.

Acesta nu este singurul scandal în care este implicat finul preşedintelui Traian Băsescu. Tribunalul Arad cere începerea urmăririi sale penale pentru abuz în serviciu faţă de un localnic, în legătură cu retrocedarea unei moşteniri.

Arădeanul a câştigat un proces prin care revendica terenuri ocupate de CET Arad, însă Falcă a refuzat să-i acorde omului despăgubiri, susţinând că de acest lucru ar trebui să se ocupe statul român, nu Primăria Arad.

Bărbatul a făcut, însă, o plângere împotriva primarului, acuzându-l de abuz în serviciu şi a câştigat procesul la începutul acestui an, deşi anterior, Parchetul Judecătoriei Arad dispusese neînceperea urmăririi penale a lui Falcă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: proces Arad coruptie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close