Antena 3 CNN Actualitate A început Race for the Cure, cea mai mare cursă caritabilă pentru sănătatea femeii

A început Race for the Cure, cea mai mare cursă caritabilă pentru sănătatea femeii

O competiţie sportivă inedită are loc, astăzi, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti. Este cea mai mare cursă caritabilă internaţională destinată promovării sănătăţii femeii şi luptei împotriva cancerului de sân.

de Andreea Cigolea    |    11 Iun 2023   •   09:37

Din 2015, evenimentul este organizat de Fundaţia Renaşterea. Anul trecut, 90 de femei au aflat că au cancer pe baza testelor asigurate din donaţiile celor peste 2700 de participanţi.

"Este o zi superbă, a venit foarte multă lume. S-au încris mult mai mulţi decât în anii trecuţi, ceea ce ne bucură. Cred că depăşim 5.000 de participanţi astăzi şi fiecare înscriere constituie o analiză gratuită pe care o oferim unei femei vulnerabile", a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea.

Citeşte şi: Începe "Race for the cure", cea mai mare cursă caritabilă din România

La Race for the Cure Romania participă, astăzi, şi multe femei care au învins boala şi care au aflat chiar cu ajutorul acestei curse caritabile că sunt bolnave.

"Avem foarte multe paciente care au fost diagnosticate în aceste campanii ale Fundaţiei Renaşterea, dar ne bucurăm că ele au trecut prin această încercare şi sunt sănătoase. O să vedeţi doamnele care poartă tricouri siclam, ele sunt învingătoarele în lupta cu cancerul şi vrem să arătăm tuturor că această boală poate fi învinsă, dacă o depistăm la timp. Haideţi să ne facem un control medical, haideţi să donăm şi să ajutăm şi femeile care nu îşi permit să facă aceste teste", a mai explicat Mihaela Geoană.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close