Antena 3 CNN Actualitate A încetat din viaţă ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor

A încetat din viaţă ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor

Îps Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa pe secţia de ATI a Institutului Matei Balş din Capitală.

A încetat din viaţă ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor
Sursa foto: basilica.ro
20 Mai 2020   •   07:19

Îps Pimen a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea i s-a înrăutăţit.

ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean din Suceava la Bucureşti pe data de 20 aprilie, împreună cu un bărbat de 47 de ani aflat în stare gravă, intubat.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a agravat. ÎPS Pimen a suferit complicaţii pulmonare.

Medicii l-au tratat pe ÎPS Pimen cu diferite scheme de tratament, printre care şi Remdesivirul, un tratament care a dat rezultate foarte bune în cazul mai multor pacienţi din SUA. ÎPS Pimen a primit şi mai multe doze de plasmă prelevată de la pacienţi vindecaţi de Covid 19.

În cazul înaltului prelat, dar şi în cazul altor 20 de pacienţi aflaţi în stare gravă, medicii au folosit şi un tratament experimental, recent aprobat în SUA, care constă în filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine, o metodă de purificare extracorporală a sângelui, menită să reducă răspunsul inflamator al organismului.

Din păcate însă, acesta a pierdut lupta cu virusul.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close