A intrat în vigoare un Cod Portocaliu de furtuni. Ce județe sunt afectate

17 Aug 2017   •   20:23
A intrat în vigoare un Cod Portocaliu de furtuni. Ce județe sunt afectate Foto: Pixabay.com

Meteorologii au emis, joi seara, atenţionări nowcasting Cod portocaliu de furtună, valabile pe durata următoarei ore în localităţi din judeţele Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, iar în judeţele Cluj şi Alba este în vigoare o atenţionare Cod galben de vreme instabilă.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până în jurul orei 21:00, în localităţi din judeţele Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie, averse ce vor cumula între 30 şi 40 l/mp şi grindină de medii şi mici dimensiuni.

De asemenea, în localităţi din judeţele Cluj şi Alba se află în vigoare o atenţionare Cod galben de descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi local 20 - 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursă: Agerpres
x close