Antena 3 CNN Actualitate A lăsat pensionarii sa moară de foame. Un poştaş şi-a înscenat o tâlhărie prin care a furat 50,000 de lei

A lăsat pensionarii sa moară de foame. Un poştaş şi-a înscenat o tâlhărie prin care a furat 50,000 de lei

A lăsat pensionarii sa moară de foame. Un poştaş şi-a înscenat o tâlhărie prin care a furat 50,000 de lei
Sursa foto: foto: iasiplus.ro
06 Mar 2012   •   19:26

Un poştaş din municipiul Bacău a înscenat o tâlhărie prin care a furat 50,000 de lei din pensiile pe care urma să le împartă oamenilor. Acesta este cercetat acum pentru delapidare în formă continuată.

Poştaşul, în vârstă de 32 de ani, a furat banii, înscenându-şi, în complicitate cu un prieten, o tâlhărie într-o scară de bloc din municipul Bacău.

Înainte cu o zi de a înscena tâlhăria, poştaşul l-a anunţat pe prietenul lui că va avea asupra lui o sumă mare de bani, spunându-i clar unde şi când va trebui să îl aştepte. În ziua tâlhăriei, bărbatul şi-a urmat traseul obişnuit, într-una din scările de bloc întâlnindu-l pe prietenul său la care i-a pasat geanta cu bani şi un spray lacrimogen, cerându-i acestuia să îl folosească împotriva lui. DUpă ce prietenul a dispărut, poştaşul a sunat la 112 pentru a reclama că a fost tâlhărit.

"Poştaşul a recunoscut că aspectele sesizate sunt nereale, declarând că, din cauza situaţiei financiare precare pe care o are, a plănuit cu prietenul său înscenarea tâlhăriei. Suma de 39.500 de lei, din cei aproximativ 50.000 lei reclamaţi ca fiind sustraşi, au fost găsiţi în zona stadionului municipal Bacău, ascunşi într-un recipient metalic, în gunoi, bani care urmau a fi folosiţi în scop personal de către factorul poştal. Aproximativ 10.000 lei i-au fost daţi de către poştaş complicelui său, drept recompensă pentru ajutorul oferit. Pe numele poştaşului a fost întocmit dosar penal pentru delapidare în formă continuată, prietenul său fiind cercetat pentru complicitate la delapidare", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, Narcisa Butnaru.

În urma investigaţiilor, s-a descoperit faptul că poştaşul era un împătimit al jocurilor mecanice, acesta pierzând constant sume considerabile. De asemenea, acesta ar fi împrumutat de la mai multe persoane sume cuprinse între 4,000 şi 8,000 de lei, bani care nu au mai fost restituiţi.

×
Subiecte în articol: postas pensii talharie inscenare Bacău
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close