Antena 3 CNN Actualitate A murit Adi de la Brad, cunoscut ca şi "Guru din Apuseni"

A murit Adi de la Brad, cunoscut ca şi "Guru din Apuseni"

A murit Adi de la Brad, bărbatul cunoscut ca şi "Guru din Apuseni".

A murit Adi de la Brad, cunoscut ca şi "Guru din Apuseni"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Borboros    |    Laura Oană    |    08 Iul 2022   •   10:59

A murit Guru din Apuseni. Bărbatul, pe numele lui adevărat Adrian Ardelean Fărcaş, a ajuns la spital în urmă cu câteva zile, după ce a început să se simtă rău.

Medicii au descoperit că acesta avea o infecţie gravă la plămâni, dar şi ocluzie intestinală.

Ieri, Guru din Apuseni a suferit o hemoragie digestivă de amploare și a fost intubat, au anunţat medicii de la spitalul din Deva, acolo unde a fost internat.

În această dimineaţă, Adi de la Brad a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Cine a fost Adi de la Brad, liderul comunităţii "Copiii Soarelui"

Adrian Ardelean Fărcaş, cunoscut ca Adi de la Brad sau Guru din Apuseni, a înființat în urmă cu mulţi ani comunitatea numită "Copiii Soarelui". 

Polițiștii îl bănuiesc pe liderul comunității de mai multe infracțiuni, printre care şantaj, viol şi hărțuire sexuală.

Polițiștii s-au sesizat, în urmă cu o lună, după ce au apărut mai multe informații că în comunitate se întâmplă lucruri ciudate. Este vorba de infracțiuni prin care persoanele care ajung acolo ar fi private de libertate, iar femeile sunt hărțuite sexual.

Guru era acuzat că a înşelat mii de oameni. Fost miner, fără acreditări în yoga sau tehnica meditaţiei, a format în Munţii Apuseni o comunitate prin care au trecut chiar şi străini sau vedete. Există însă mărturii că, şi-a exploatat, abuzat, hărţuit şi chiar violat membrii.

De cealaltă parte, Guru din Apuseni, prin vocea avocatului său, Aurel Moldovan, a acuzat autorităţile că i-au înscenat acuzaţiile pentru a pune mâna pe terenul de aproape 80 de hectare din munţi.

"L-am vizitat în această dimineaţă, iar după câteva minute după ce am plecat a decedat. Probabil că a făcut un stop-cardiorespirator. Urmează să merg la Inspectoratul Judeţean de Poliţie să anunţ şi ofiţerul de caz şi procurorul.

Eu am spus de la început că era foarte bolnav, iar ulterior, datorită stresului, s-au accentuat anumite boli de care nu ştia, ca în final să aibă un blocaj renal, inima să nu mai funcţioneze, la fel şi plămânii.

Era foarte îngrijorat şi tensionat de modalitatea injustă a organului de urmărire penală care a acţionat asupra lui, asupra comunităţii, se considera nevinovat şi mi-a spus că tot ce se întâmplă este din cauza terenului. Că autorităţile vor să pună mâna pe teren", a declarat avocatul Aurel Moldovan, în această dimineaţă la Antena 3, după moartea lui Adrian Fărcaş.

×
Subiecte în articol: Adi de la Brad Guru din Apuseni
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close