Antena 3 CNN Actualitate A murit Alexandru Sassu. Doliu în politică

A murit Alexandru Sassu. Doliu în politică

Alexandru Sassu ar fi murit la spital în urma unui infarct. Ar fi avut afecțiuni cardiace.

A murit Alexandru Sassu. Doliu în politică
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Sep 2021   •   15:38

Alexandru Sassu, omul alături de care am fost in 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață, la numai 66 de ani. Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Și pentru această calitate l-am apreciat. Dumnezeu să îl odihnească în pace!” a scris Zară Ovidiu, pe Facebook. 

În 2020, Alexandru Sassu a anunțat că părăseşte TVR, unde fusese, timp de doi ani, producător general şi consilier al Doinei Gradea.

În ceea ce privește motivul demisiei, Sassu, care la rândul său a fost preşedinte al instituţiei în perioada 2007 – 2010, a invocat, în cererea de demisie, divergenţe cu Doina Gradea.

Politicianul a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.

Politicianul a fost vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților până în anul 2003. Ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, Sassu a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat. 

În legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria. Alexandru Sassu a mai fost ministru Pentru Relația cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile.

×
Subiecte în articol: Alexandru Sassu
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close