Antena 3 CNN Actualitate A murit actorul Bogdan Stanoevici, în spital, după infecția cu COVID

A murit actorul Bogdan Stanoevici, în spital, după infecția cu COVID

Actorul Bogdan Stanoevici a fost internat la Spitalul 'Sfântul Pantelimon' din Capitală infectat cu SARS-CoV2, pe 16 decembrie. La două zile distanță, deja, era dus la Terapie Intensivă în stare gravă.

A murit actorul Bogdan Stanoevici, în spital, după infecția cu COVID
de Andreea Cigolea    |    12 Ian 2021   •   10:58

Bogdan Stanoevici a murit în aceasta dimineață. Informația a fost confirmată pentru Antena 3 de către medicul Șerban Bubenek. Pe 22 ianuarie, actorul ar fi împlinit 63 de ani.

El a fost supus recent şi unei intervenții prin care i-au fost puși plămânii în repaos total timp de 7 până la 15 zile. Practic, oxigenarea lui se făcea doar extracorporală. Plămânii actorului erau afectați aproape integral, iar medicii l-au operat de urgență pentru a-l stabiliza. Chiar și în aceste condiții, medicii erau rezervați în privința sa.

Pe 24 decembrie, Bogdan Stanoevici a fost preluat de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Capitală, iar în prezent se afla internat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde a suferit mai multe intervenții chirurgicale.

Acolo, viața fostului ministru era în mâinile echipei coordonate de prof. dr. Șerban Bubenek.

Bogdan Stanoevici a fost trecut pe oxigenare extracorporală, o intervenție delicată, realizată prin procedura ECMO, în scopul de a-i pune plămânii în repaos total pentru o perioadă de 7-15 zile.

“Aceste două săptămâni sunt critice, însă medicii speră ca plămânii afectați aproape integral să redevină funcționali. În continuare, este în stare gravă”, au dezvăluit surse medicale la acel moment.

Bogdan Stanoevici, intubat pe 16 decembrie

Bogdan Stanoevici a fost intubat pe 16 decembrie, în stare gravă, iar după două zile a fost mutat pe secția ATI, unde s-ar fi ales și cu o infecție nosocomială

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu coronavirus pentru că este ”sănătos”. Acesta afirma că și-a făcut lunar testul anti-COVID, iar toate au ieșit negative.

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici, potrivit Agerpres.

Bogdan Stanoevici: ''Spitalele din România sunt focare de infecţie''

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu coronavirus pentru că este "sănătos". 

Acesta afirma că și-a făcut lunar testul anti-COVID, iar toate au ieșit negative.

Totodată, actorul spunea că spitalele din România sunt o adevărată sursă de infecţie şi îi acuza pe politicieni că nu au construit spitale noi.

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Stanoevici actor
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close