Antena 3 CNN Actualitate A murit cu zile. Un medic îşi acuză colegii de breaslă că i-au ucis tatăl prin lipsă lor de profesionalism

A murit cu zile. Un medic îşi acuză colegii de breaslă că i-au ucis tatăl prin lipsă lor de profesionalism

A murit cu zile. Un medic îşi acuză colegii de breaslă că i-au ucis tatăl prin lipsă lor de profesionalism
Sursa foto: Foto: videonews.ro
30 Noi 2011   •   21:48

În spitalele din România se moare cu zile. Un bărbat de 83 de ani din Suceava şi-a dat ultima suflare pe patul de spital, fără ca vreun doctor sau vreo asistentă să-l ajute. Asta spune fiica lui, medic de profesie, care a tras nenumărate semnale de alarmă cu privire la starea tatălui ei.

Dacă pentru bătrân se putea face ceva, nepăsarea rămâne o boală fără leac.

Femeia a încredinţat sănătatea tatălui ei de 83 de ani în mâinile colegilor de breaslă. Bătrânul acuza dureri puternice în zona ficatului, iar medicii din Fălticeni nu au reuşit să identifice cauza. A decis să-l aducă la spitalul din Suceava pentru analize amănunţite.

Femeia acuză medicii curanţi că nu au citit rezultatele analizelor. Timp de opt zile, singurele medicamente pe care le-a primit au fost perfuziile. Deşi era cardiac, medicul povesteşte că nimeni nu i-a verificat măcar o dată tensiunea bărbatului.

Cu puţine ore înainte de deces, femeia i-a implorat încă odată pe medici să-i consulte tatăl.

Medicii şi-au dat seama de greşeala făcută când pentru bărbatul de 83 de ani era prea târziu.

Femeia nu a depus nicio plângere. Şi-a spus însă of-ul într-o scrisoare deschisă adresată spitalului. Deşi conducerea unităţii medicale consideră că nu a greşit cu nimic.

Povestea bătrânului mort la Suceava nu face decât să confirme părerea românilor despre sistemul de sănătate. Un raport recent arată că doar şase la sută dintre români sunt mulţumiţi de sistemul sanitar, iar mai bine de jumătate consideră că de vină pentru situaţia dezastruoasă a spitalelor este managementul slab.

 



×
Subiecte în articol: medic România Suceava scrisoare deschisa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close