Antena 3 CNN Actualitate A murit Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din muzica românească. Avea 78 de ani

A murit Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din muzica românească. Avea 78 de ani

Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai șarmanți soliști din muzica românească şi prezentator de emisiuni la TVR și Antena 1, a murit la vârsta de 78 de ani.

A murit Dorin Anastasiu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din muzica românească. Avea 78 de ani
de Claudia Popovici    |    18 Sep 2021   •   18:23

În urmă cu mai bine de 50 de ani Dorin Anastasiu scria istorie pe scena Cerbului de Aur. Alături de Angela Similea artistul reprezenta România la festivalul de la Brașov și câștiga trofeul "Cerbul de argint",  transmite TVR.

Dorin Anastasiu a lansat cunoscutele melodii "Nu pleca", împreună cu Mihaela Runceanu, și "Într-un oraș, într-un tramvai". În ciuda vârstei înaintate, solistul, care și-a dus discret viața, a rămas aproape de marea sa iubire, muzica.

Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit  o carieră muzicală.

Cine este Dorin Anastasiu

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. Eleganţa de mai târziu a evoluţiei scenice se datorează în bună parte faptului că între 1954-1957 a urmat cursurile Şcolii de coregrafie, la Bucureşti. Tot în Capitală absolvă cursurile Liceului “Ion Neculce” şi, în 1967, ale Facultăţii de Instalaţii din cadrul Institului de Construcţii. La şcoala populară de artă urmează atât cursurile clasei de teatru, cât şi cele de muzică uşoară.

În 1966 obţine premiul I la Festivalul naţional studenţesc, în 1967 debutează la radio, iar în anul următor la TV. Din această clipă înregistrează peste o sută de creaţii ale celor mai cunoscuţi compozitori ai noştri.

După un premiu II la festivalul internaţional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, în 1969 câştigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, drept care este desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a "Cerbului de aur".

A jucat în câteva filme artistice de lung metraj şi dublează frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

×
Subiecte în articol: Dorin Anastasiu prezentator interpret
Parteneri
Modificări importante pentru şoferii români în Codul Rutier
x close