Antena 3 CNN Actualitate A murit Dumitru Baltă, unul din cei mai renumiți meteorologi români. Cum a fost găsit specialistul

A murit Dumitru Baltă, unul din cei mai renumiți meteorologi români. Cum a fost găsit specialistul

A murit unul dintre cei mai renumiți specialiști români în domeniul meteorologiei, Dumitru Baltă.

A murit Dumitru Baltă, unul din cei mai renumiți meteorologi români. Cum a fost găsit specialistul
Sursa foto: Dumitru Balta/Facebook
de Georgiana Adam    |    27 Mai 2023   •   12:13

Dumitru Baltă a murit vineri, după ce a suferit un atac cerebral în urmă cu câteva zile.

Meteorologul Dumitru Baltă a fost găsit în stare de inconștiență de o prietenă care a mers să-l viziteze acasă, pentru că acesta nu mai răspundea la telefon.

Mai târziu, s-a constatat că expertul în meteorologie era infectat cu coronavirus, iar acesta a fost transferat de urgență la Spitalul Colentina, unde personalul medical a diagnosticat și un accident vascular cerebral.

Meteorologul prezenta semne de pareză pe partea stângă a corpului, iar plămânii îi erau afectați de infecția cu coronavirus, potrivit gandul.ro.

Dumitru Baltă s-a pensionat în anul 2011, însă a continuat să predea la Facultatea de Geografie.

Cariera sa în domeniul meteorologiei a început în anul 1978, în 1986 a avut onoarea de a prezenta primul buletin meteo la TVR după accidentul nuclear de la Cernobîl.

Dumitru Baltă s-a născut în comuna Alexandru Odobescu, județul Călărați, pe 19 februarie 1947 și a absolvit Facultatea de Geologie și Geografie la Universitatea București, promoția 1977.

După absolvire, a lucrat ca profesor timp de un an, însă a renunțat la această carieră pentru a ocupa un post la Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie.

×
Subiecte în articol: Dumitru Baltă coronavirus atac cerebral
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close