Antena 3 CNN Actualitate A murit după ce a mâncat un pepene întreg - VIDEO

A murit după ce a mâncat un pepene întreg - VIDEO

A murit după ce a mâncat un pepene întreg - VIDEO
26 Aug 2010   •   23:31

Nu şi-a putut stăpâni poftele şi asta i-a adus sfârştiul. Un bărbat care fusese supus unei operaţii de micşorare a stomacului a murit după ce a mâncat un pepene întreg. Stomacul i-a explodat şi infecţia s-a răspândit în tot organismul. Nici cele mai puternice antibiotice nu l-au mai putut salva. Depedenţa de mâncare a fost mai puternică decât pofta de viaţă.

Vasilică Sandu, un bărbat de 36 de ani şi de 160 de kilograme. Acum aproape o lună era în spitalul din Moineşti. Primul pacient operat acolo pentru a scăpa de kilogramele în plus. Şi era extrem de optimist.

Aproape reuşise. Se simţea perfect după operaţia de micşorare a stomacului. Dar nu au trecut mai mult de două săptămâni de la intervenţia chirurgicală şi a ajuns din nou în spital. Într-o stare foarte gravă.

?Din spusele anturajului ar fi mâncat un pepene întreg. Important este că acest stomac a făcut practic explozie pe nişte legături care oricât ar fi fost de bine făcute nu ar fi cedat dacă bolnavul nu ar fi mâncat atât de mult?, a declarat profesor dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului Sf. Ioan din Bucureşti.

Dar poftele au fost mai puternice decât voinţa. A mâncat ca înainte, deşi mai avea doar o cincime din stomac. Aşa că Vasilică Sandu a ajuns cu speticemie la Spitalul Sf. Ioan din Bcureşti.

?Evoluţia nu a fost bună, cu toată terapia care a fost administrată şi ieri dimineaţă la ora 04:00 s-a prăpădit?, a spus dr. Alexandru Ciocâlteu.

Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti e locul unde cei mai graşi români şi-au dat întâlnire. Prima dată a ajuns acolo Stelian Jurcă. El cântărea 340 de kilograme. În urma operaţiei de micşorare a stomacului a reuşit să dea jos 150.

Drumul spre spitalul din Bucureşti nu a fost cu noroc pentru un alt pacient obez. Cristian Căpăţinescu cântărea şi mai mult. 350 de kilograme. Se internase tot pentru operaţia de micşorare a stomacului.

Dar organismul lui nu a mai rezistat până să ajungă pe mâna chirurgilor. De aceea medicii spun că problemele unui pacient cu obezitate nu dispar de îndată ce operaţia se încheie.

În ultimii ani, operaţiile de micşorare a stomacului au început să se facă din ce în ce mai des şi în România. Chiar dacă nu sunt plătite de stat, ci pacientul trebuie să achite în jur de 3.000 de euro.

Observator

 

×
Subiecte în articol: pepene deces
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close