Antena 3 CNN Actualitate A murit după ora de sport. O elevă a făcut stop cardio-respirator în timpul susţinerii unei probe

A murit după ora de sport. O elevă a făcut stop cardio-respirator în timpul susţinerii unei probe

A murit după ora de sport. O elevă a făcut stop cardio-respirator în timpul susţinerii unei probe
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iun 2012   •   17:19

O elevă în clasa a IX-a de la Grupul Şcolar „Octavian Goga” Jibou a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la un spital din Cluj-Napoca.

UPDATE 17,15: Cauza decesului elevei de 16 ani  căreia i s-a făcut rău la ora de sport este o malformaţie coronariană cu infarct miocardic, au stabilit medicii legişti în urma autopisei, a declarat directorul Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj, Costel Siserman.
   
Costel Siserman a declarat, miercuri că în cazul fetei din judeţul Sălaj a fost vorba despre o moarte neviolentă. "Cauza decesului a fost o malformaţie coronariană cu infarct miocardic anterior extins. Trupul acesteia a fost eliberat familiei pentru înmormântare", a spus şeful IML Cluj.
   
Potrivit sursei citate, fata făcuse sport, dar nu de performanţă, iar în cazul consultaţiilor medicale uzuale puteau să nu apară modificări din care să reiasă că ar avea vreo malformaţie coronariană.

Tragedia a avut loc după ce, în dimineaţa zilei de marţi, eleva a făcut stop cardio-respirator în timpul susţinerii unei probe la ora de sport.

Imediat după ce tânără a leşinat, ea a fost transportată, în comă, la spitalul din Jibou, de unde a fost transferată la Zalău şi mai apoi la Cluj-Napoca. Nu a mai putut fi salvată de medici.

'În cursul zilei de ieri (marţi - n.r.), din informaţiile pe care eu le am, între 10.00 şi 11.00, un profesor de sport a dat o probă cu nişte copii de clasa a IX-a. La proba respectivă, unei fete i s-a făcut rău, a făcut un stop cardio-respirator, a fost chemată salvarea, a fost transportată de urgenţă la spitalul din Jibou, a intrat în comă, de fapt a fost în comă imediat după, de la Jibou au trimis-o la Zalău, de la Zalău a fost trimisă la Cluj, împreună cu bunica ei şi au fost însoţiţi şi de profesorul de sport. Părinţii sunt plecaţi în Italia, astăzi au sosit la Cluj. Azi noapte a murit fetiţa', a declarat inspectorul general şcolar Ioan Abrudan, citat de Agerpres.

Potrivit spuselor bunicii, eleva practicase sportul, alergând, în clasa a VIII-a, la diverse concursuri de cros judeţene.

Inspectorul Şcolar Judeţean a luat deja legătura atât cu familia, cât şi cu primăria din Jibou, pentru a se vedea modul în care poate fi ajutată familia tinerei.

În şcoală la care învăţa tânăra va fi demarată o anchetă.

×
Subiecte în articol: eleva
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close