Antena 3 CNN Actualitate A murit Florentina Satmari, unul din marii realizatori TV ai ţării | Lacrimi în lumea folclorului românesc

A murit Florentina Satmari, unul din marii realizatori TV ai ţării | Lacrimi în lumea folclorului românesc

A murit Florentina Satmari, unul din marii oameni de televiziune ai ţării, promotoare a folclorului naţional şi sprijinitoare a multor generaţii de rapsozi.

A murit Florentina Satmari, unul din marii realizatori TV ai ţării | Lacrimi în lumea folclorului românesc
Sursa foto: Facebook, Florentina Satmari
de Alexandra Dima    |    15 Feb 2024   •   15:06

"Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari , unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane , cea care a format zeci și sute de artiști ,dandu-le aripi în lumea cantului ! Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele Mamuca , odihna in lumina, aplauze și flori" a transmis pe Facebook cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocarita.

De-a lungul vremii Florentina Satmari a lansat mulţi dintre artiştii din muzica populară de azi. 

Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” - secţia canto clasic, Florentina Satmari a realizat la TVR emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.
Numele ei este legat de organizarea Festivalurilor: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi “Maria Tănase” de la Craiova, a Festivalului “Callatis”, dar şi a multor emisiunii TV. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Florentina Satmari televiziune
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close