Antena 3 CNN Actualitate A murit George Banu, unul dintre cei mai importanți critici de teatru din România

A murit George Banu, unul dintre cei mai importanți critici de teatru din România

Criticul de teatru și profesorul universitar George Banu a murit, la vârsta de 79 de ani.

A murit George Banu, unul dintre cei mai importanți critici de teatru din România
Sursa foto: Facebook Constantin Chiriac
de Claudia Popovici    |    21 Ian 2023   •   16:09

Anunţul a fost făcut de Constantin Chiriac, preşedintele Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, pe Facebook.

„Domnul George Banu a plecat la Cel Senin! Cale albă și lumină, prieten drag! Nu pot vorbi mai mult!”, a scris Constantin Chiriac.

„Profesorul George Banu a plecat la Cer! Dumnezeu sa îl odihnească! A fost un Om deosebit. A participat la mai multe evenimente în Muzeul Național Brukenthal și a scris mai multe texte introductive la albumele pe care le-am scris.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Chiar în acest an la Editura Muzeului Naţional Brukenthal vă apare în luna februarie albumul Călătorie în lumea stampelor Meiji ce se bucură de un text din partea profesorului George Banu de la Universitatea Sorbona din Paris.

Anul trecut a participat la 3 evenimente în Muzeul Național Brukenthal. Am avut multe dialoguri cu domnia sa și am fost deosebit de onorat să îi fiu alături, să vorbesc și să punem la cale diferite evenimente.

Aveam planificată împreună cu George Șerban o plimbare pe Sena în acest an cu George Banu. Maestre te vom purta întotdeauna în gând și în tot ceea ce facem! Îți mulțumesc!

Este una din cele mai triste vești pe care le-am primit! Drum lin spre stele și spre marea scenă a Cerului!”, a postat și Muzeul Național Brukenthal.

×
Subiecte în articol: critic teatru a murit Sibiu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close