Antena 3 Actualitate A murit judecătoarea Sofica Dumitraşcu, cea care a decis eliberarea lui Omar Hayssam în 2006

A murit judecătoarea Sofica Dumitraşcu, cea care a decis eliberarea lui Omar Hayssam în 2006

20 Ian 2017   •   15:53
A murit judecătoarea Sofica Dumitraşcu, cea care a decis eliberarea lui Omar Hayssam în 2006
Sursa foto: Foto: luju.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat vineri decesul fostei judecătoare Sofica Dumitraşcu.

"Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă, după o grea suferinţă, a doamnei Sofica Dumitraşcu, fost judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ne exprimăm, totodată, înalta apreciere pentru întreaga sa activitate profesională pusă în slujba justiţiei române şi transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!", a transmis CSM, potrivit Agerpres.

Sofica Dumitraşcu este cea care, în aprilie 2006, a decis eliberarea lui Omar Hayssam pe motive medicale. Acesta a reuşit să fugă din România la scurt timp, eveniment ce a dus la demisia procurorului general de atunci, Ilie Botoş, şi a şefilor serviciilor de informaţii.

Sofica Dumitraşcu a făcut parte şi din completul de judecată care l-a condamnat pe Hayssam la 20 ani închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak. În iulie 2013, Omar Hayssam a fost adus în ţară şi încarcerat.

În 2009, judecătoarea a promovat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care s-a pensionat în anul 2014. A activat apoi ca avocat, unul dintre clienţii săi fiind Gigi Becali.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
CSM
Parteneri
x close