Antena 3 CNN Actualitate A murit Paul Pârvu, jurnalistul insultat de Ion Iliescu: "Măi animalule”

A murit Paul Pârvu, jurnalistul insultat de Ion Iliescu: "Măi animalule”

Paul Pârvu, jurnalistul constănțean care a fost insultat de Ion Iliescu, a murit astăzi, cu o zi înainte de a împlini vârsta de 61 de ani.

A murit Paul Pârvu, jurnalistul insultat de Ion Iliescu: "Măi animalule”
de Georgiana Adam    |    31 Ian 2022   •   16:42

Paul Pârvu a murit duminică, cu doar o zi înainte de a împlini 61 de ani.

Jurnalistul fusese internat în spital în urmă cu câteva luni după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Paul Pârvu a devenit cunoscut după un episod celebru din 1992 în care a fost implicat președintele de atunci al României, Ion Iliescu.

Mai exact, Paul Pârvu a rămas în memoria opiniei publice ca fiind jurnalistul căruia Ion Iliescu i s-a adresat la festivitățile dedicate Zilei Marinei din anul 1992 cu apelativul: „Măi, animalule“, 

Totul s-a întâmplat după manifestările din faţa Comandamentului Marinei când investigatorul Paul Pârvu, l-a abordat cu aplomb pe Ion Iliescu cu o serie de întrebări despre Revoluție, despre Piaţa Universității, despre KGB, Moscova şi influenţa sovietică.

În scurt timp, Ion Iliescu îşi pierde cumpătul. Se înfurie pe ziaristul Paul Pârvu lăsându-i să scape apelativul celebru: „Măi animalule!“

După ciocnirea cu Ion Iliescu, partidele de dreapta l-au ofertat pe jurnalistul Paul Pârvu pentru a profita de celebritatea lui, oferte pe care le-a refuzat.

Cristian Paţurcă, trubadurul Pieţei Universităţii, a făcut chiar un cântec dedicat acelui episod, intitulat „Măi animalule“.  

×
Subiecte în articol: Paul Pârvu Ion Iliescu
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close