Antena 3 CNN Actualitate A murit Remus Mărgineanu. Actorul avea 84 de ani

A murit Remus Mărgineanu. Actorul avea 84 de ani

A murit Remus Mărgineanu. Actorul s-a stins din viaţă, astăzi, la vârsta de 84 de ani.

A murit Remus Mărgineanu. Actorul avea 84 de ani
Sursa foto: Facebook | Clv Film
de Georgiana Adam    |    17 Apr 2022   •   21:44

A murit Remus Mărgineanu. Anunţul morţii actorului a fost făcut, în această seară, de Teatrul Naţional Craiova, pe pagina de Facebook.

"Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul REMUS MĂRGINEAN, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată în postarea Teatrului Naţional Craiova.

De asemenea, o altă postare pe Facebook, a anunţat moartea actorului care împlinise 84 de ani în urmă cu mai puţin de o lună.

"Actorul Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova", se arată în postarea de pe pagina de Facebook - Clv Film.

Remus Mărgineanu împlinise 84 de ani în urmă cu aproape o lună de zile. Actorul s-a născut pe 22 martie 1938 în Cugir.

Pe lângă nenumăratele piese de teatru în care a jucat pe scena Teatrului Naţional din Craiova, cunosctul actor român a putut fi văzut şi în mai bine de 30 de filme, printre care Buzduganul cu trei peceți (1977), Pentru patrie (1978), Vlad Țepeș (1979),  Drumul oaselor (1980), Undeva în Est (1991) sau Păcatul (1992), potrivit Cinemagia.

Ultimul film în care a putut fi văzut Remus Mărgineanu este Cardinalul (2019), povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii ’50.

×
Subiecte în articol: Remus Mărgineanu
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close