Antena 3 CNN Actualitate A murit Mircea Eugen Burada, unul dintre scenariștii filmului Nea Mărin Miliardar, la vârsta de 77 de ani

A murit Mircea Eugen Burada, unul dintre scenariștii filmului Nea Mărin Miliardar, la vârsta de 77 de ani

Mircea Eugen Burada, unul dintre scenariștii Nea Mărin Miliardar, a murit, ieri, la vârsta de 77 ani. Surse susțin că nu ar fi rezistat unei operații pe cord.

A murit Mircea Eugen Burada, unul dintre scenariștii filmului Nea Mărin Miliardar, la vârsta de 77 de ani
Sursa foto: Agerpres
de Ioana Mircea    |    05 Oct 2023   •   09:57

Scenaristul și scriitorul Mircea Eugen Burada s-a stins din viață, ieri, la vârsta de 77 de ani. Surse susțin că acesta nu ar fi supraviețuit unei operații pe care a suferit-o la inimă.

El este cunoscut în special pentru romanele reprezentative "Uragan asupra Europei”, "Roxelana și Soliman”, "Calea ducesei” și "Plângi, plângi balalaika”, scrise împreună cu prietenul său de-o viață Vintilă Corbul.

Mircea Eugen Burada a fost coscenarist la cunoscutele filme regizate de Sergiu Nicolaescu: "Nea Mărin Miliardar”, „Revanșa”, „Un comisar acuză” și „Duelul”.

În semn de apreciere pentru întreaga sa operă literară, scriitorul a fost decorat cu Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria A, în anul 2004.

Citește și: A murit marele scriitor basarabean Ion Druță | Maia Sandu: "A fost mesagerul Moldovei în lume, atunci când limba și cultura noastră erau prigonite la ele acasă"

Personalitate multidisciplinară, Mircea Eugen Burada s-a implicat activ și în activitatea economică/patronală la nivel național și european, fiind numit membru în cadrul Comitetului Economic şi Social European (în perioada 2010 – 2015), potrivit stirileprotv.ro.

×
Subiecte în articol: eugen burada
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close