Antena 3 CNN Actualitate A murit ultimul coleg de clasă al Regelui Mihai: 'Un tezaur viu al istoriei contemporane'

A murit ultimul coleg de clasă al Regelui Mihai: 'Un tezaur viu al istoriei contemporane'

Lascăr Zamfirescu, ultimul care mai traia dintre colegii de clasă ai Regelui Mihai, a murit astăzi, la 98 de ani.

A murit ultimul coleg de clasă al Regelui Mihai: 'Un tezaur viu al istoriei contemporane'
27 Mai 2020   •   20:38

Lascăr Zamfirescu s-a născut pe 23 mai 1922, la Berlin. Era fiu de diplomat și nepotul scriitorului Duiliu Zamfirescu. A fost unul dintre cei mai apropiați prieteni ai Regelui Mihai.

Anunțul a fost făcut de Familia Regală a României, care regretă moartea ultimului coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai I, despre care afirmă că era ”un tezaur viu al istoriei contemporane”.

„Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu mare tristeţe de trecerea la cele veşnice a ultimului coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai I, domnul Lascăr Duiliu Zamfirescu. Prin trecerea sa la cele veşnice, România pierde un tezaur viu al istoriei contemporane şi ultimul prieten din tinereţe care l-a cunoscut pe Regele Mihai în anii formării sale educaţionale”, a scris Familia Regală, într-o postare pe Facebook.

Lascăr Zamfirescu și-a petrecut copilăria în mai multe state precum Olanda, Brazilia sau Portugalia, unde tatăl său era trimis ca reprezentant al României.La 14 ani, în 1936, el s-a alăturat Clasei Palatine, din anul al V-lea, până în clasa a VII-a. În această perioadă, a devenit un apropiat al Principelui Moştenitor Mihai, iar prietenia lor a rezistat timpului.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close