Antena 3 CNN Actualitate A murit un mare profesor. Ferenc Vasas a încetat din viaţă în urma unor probleme postoperatorii

A murit un mare profesor. Ferenc Vasas a încetat din viaţă în urma unor probleme postoperatorii

A murit un mare profesor. Ferenc Vasas a încetat din viaţă în urma unor probleme postoperatorii
26 Mar 2015   •   19:50

Profesorul Ferenc Vasas a murit azi la vârsta de 73 de ani, după ce în seara zilei de 25 martie a suferit complicaţii postoperatorii. Familia este cea care a făcut tragicul anunţ pe pagina de Facebook.

Ferenc Vasas a fost profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicări, Universitatea din Bucureşti.

"Vasas era cunoscut în rândul studenţilor pentru metodele sale neortodoxe de predare, pentru obsesia faţă de preşedintele american Calvin Coolidge şi pentru calitatea excepţională a cursului său", a scris pe pagina de Facebook jurnalistul Constantin Barbu.

"Ferenc Vasas poate fi considerat unul dintre mentorii jurnalismului autohton, avand o experienta de peste 40 de ani in presa, din care mai bine de 15 si in invatamantul superior de jurnalisti. Incepand din anul 1998, este cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), din cadrul Universitatii Bucuresti; coautor al primului manual autohton de jurnalism, cu contributii la primele trei editii, autor al unor studii de specialitate pe teme legate de efectele presei. A mai predat la facultatea de profil a Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, la Univesitatea Romano-Canadiana din Brasov, precum si la alte institutii similar. A fost co-trainer, alaturi de specialisti din tari occidentale, la mai multe programe cu finantare europeana menite sa contribuie la perfectionarea profesionala a jurnalistilor romani, precum si la Centrul pentru Jurnalism Independent, unde a predat, vreme de peste 10 ani, un curs de initiere in ziaristica la care participau tineri jurnalisti, studenti de la facultatile de profil, precum si de la cele de politologie, comunicare, de studii economice etc.

Ferenc Vasas a absolvit Institutul de limbi şi literaturi străine din cadrul Univesităţii Bucureşti, promotia 1966, şi a studiat jurnalistica într-un curs postuniversitar, între anii 1970 – 1971", scrie intactmediaacademy.

×
Subiecte în articol: deces profesor
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close