Antena 3 CNN Actualitate A nins la Babele şi Cavnic, la Suceava se anunţă viscol şi polei. Vezi prognoza meteo

A nins la Babele şi Cavnic, la Suceava se anunţă viscol şi polei. Vezi prognoza meteo

A nins la Babele şi Cavnic, la Suceava se anunţă viscol şi polei. Vezi prognoza meteo
13 Oct 2009   •   16:51

Pentru prima oară de când vremea rea a început să-şi facă simţită prezenţa în ţară, a nins la Cavnic, în Maramureş, la Babele, în Bucegi şi la Arieşeni, judeţul Alba. De asemenea, autorităţile din Suceava sunt pregătite pentru a interveni în vederea deszăpezirii, cu utilaje şi materiale anntiderapante, în judeţ fiind anunţat viscol şi polei.

Şi Marea Neagră este afectată de condiţiile meteorologice vitrege. Până la prânz, toate porturile maritime din Constanţa au fost închise. Nici pe canalul Dunăre-Marea Neagră nu s-a circulat. Vântul a suflat cu o viteză de 80 de km la oră, iar valurile au depăşit cinci metri. Pe plajă, nisipul a fost ridicat la câţiva metri înălţime.


Atenţionarea meteo rămâne valabilă, aşa că în perioada următoare vremea se menţine rece şi mohorâtă.
Meteorologii au emis, luni, o atenţionare Cod Galben de ploi şi vijelii. Vizate sunt toate judeţele din România. Atenţionarea este valabilă în intervalul 13 octombrie ora 06:00 - 15 octombrie ora 12:00. În acest interval, "vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă", potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

"În regiunile centrale şi vestice, precipitaţiile vor fi mixte, iar în nord-vest şi la munte vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, iar în zona montană înaltă va fi tare, viscolind ninsoarea. În judeţele din vestul, centrul şi nordul ţării, cantităţile de apă, cumulate pe tot intervalul, vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 50 l/mp", se mai precizează pe site-ul ANM.


PROGNOZA METEO

Noaptea de marţi spre miercuri vine cu nori mulţi în vest, centru şi nordul ţării. Va ninge în Maramureş şi la munte. În Transilvania, în Dealurile de Vest şi izolat în Subcarpaţi va fi lapoviţă, iar în zonele mai joase va ploua. Temperaturile minime sunt anunţate între -4 şi 8 grade. Cel mai frig va fi în oraşele din centru.

Miercuri vremea va fi şi mai rece. Peste zi, în vest, centru şi nord-vest vor fi precipitaţii ce vor trece din când în când de la ploaie spre lapoviţă şi chiar ninsori. În celelelate zone înnorările vor fi mai puţine, iar ploile vor fi izolate.

La munte vor continua ninsorile. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, iar la munte va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor scădea în comparaţie cu cele înregistrate marţi şi sunt anunţate între 4 şi 14 grade.

În Bucureşti următoarele trei zile vin cu vreme de sfârşit de noiembrie. Maximele cu greu vor trece de 13 grade, iar minimele pot coborî până la 2 - 3 grade. Şansele de ploaie rămân scăzute până joi noapte când norii vor deveni din nou numeroşi. Sunt posibile ploi şi vineri.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ninsoare ninsoare
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close