Antena 3 CNN Actualitate A pus ban pe ban toată viaţa şi ajuns, la 84 de ani, cu 100.000 de lei în cont şi o colibă sărăcăcioasă

A pus ban pe ban toată viaţa şi ajuns, la 84 de ani, cu 100.000 de lei în cont şi o colibă sărăcăcioasă

A pus ban pe ban toată viaţa şi ajuns, la 84 de ani, cu 100.000 de lei în cont şi o colibă sărăcăcioasă
Sursa foto: Foto: Antena 1
05 Apr 2012   •   22:19

Un bătrân din judeţul Botoşani s-a trezit la 84 de ani că are destui bani cât să îşi trăiască în lux restul vieţii. Nu a câştigat la loto, ci a tras linie şi a adunat banii pe care i-a pus deoparte toată viaţa. Deşi are o mică avere, omul nu vrea să plece din casa lui sărăcăcioasă .

Pe moş Ion Păduraru îl ştie tot satul. Şi-a dus viaţa cu modestie. Unii ar spune că e zgârcit, însă a muncit cinstit şi s-a descurcat cum a putut.

A ajuns aşa la 84 de ani şi nu a rămas doar cu cinstea. Omul a pus ban pe ban şi a strâns prin cotloanele gospodăriei sale o aproape sută de mii de lei.

Nu s-a îndurat să îşi pună banii în bănci până când bătrâneţea nu a început să îi dea bătăi de cap. De teama ca nu cumva hoţii să îi calce pragul, reprezentanţii Primăriei l-au convins să îşi transforme mica avere într-un cont.

I-a dat totuşi şi fiului său, plecat la muncă în minele din Valea Jiului, vreo 800 de lei.

Moş Păduraru stă acum doar cu soţia sa, care e ţintuită la pat de o boală. Îi mai ajută din când în când câte o nepoată. Şi, în ciuda micii sale averi, vrea să rămână în coliba sărăcăcioasă până la capăt.



×
Subiecte în articol: batran bani
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close