Antena 3 CNN Actualitate A reuşit să-şi scadă factura la energie electrică de la 300 de lei la cinci lei pe lună. Cum a făcut acest lucru

A reuşit să-şi scadă factura la energie electrică de la 300 de lei la cinci lei pe lună. Cum a făcut acest lucru

A reuşit să-şi scadă factura la energie electrică de la 300 de lei la cinci lei pe lună. Cum a făcut acest lucru
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Noi 2017   •   15:17

Un bărbat din Bârlad, şi-a investit în ultimii ani toate economiile într-un sistem alternativ, care îi asigură necesarul de energie electrică atât pentru consumul casnic, cât şi pentru atelierul IT pe care îl deţine. 

În doar trei ani, acesta a reuşit să scadă valoarea facturii la energie electrică de la 300 de lei pe lună la cinci lei lunar, informează money.ro.

Ultima factură emisă de furnizorul de energie electrică pentru perioada 12 iulie – 13 septembrie a fost de 15 lei, sumă în care a fost inclusă şi plata abonamentului radio-tv. 

”Scăzând taxa radio tv, – cinci lei pentru ambele luni, am achitat pentru energia consumată 5 lei pentru luna iulie şi cinci lei pentru luna august”, explică Tiberius Nechita.

Ştiind de proiectul Casa Verde, Tiberius Nechita şi-a depus dosarul, în speranţa că va obţine fonduri pentru sistemul alternativ, însă s-a împiedicat de birocraţia românească, programul fiind blocat până în anul 2015. Iniţial, în 2012, a montat opt panouri fotovoltaice care îi asigurau energia electrica pentru pentru casă. Panourile au costat 4.000 de lei, la care s-au adăugat costurile necesare pentru montarea de regulatori şi acumulatori, încă 2.000 de lei.

 
Nu a apelat la firme de specialitate pentru manoperă pentru că i-ar fi dublat costurile, aşa că a învăţat să le monteze singur. Într-o primă fază a investit a investit aproximativ 15.000 de lei.

 


 

×
Subiecte în articol: factura energie economii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close