Antena 3 CNN Actualitate A şaptea zi de proteste: Ultimii protestatari din Piaţa Universităţii au plecat mai devreme decât în zilele precedente

A şaptea zi de proteste: Ultimii protestatari din Piaţa Universităţii au plecat mai devreme decât în zilele precedente

A şaptea zi de proteste: Ultimii protestatari din Piaţa Universităţii au plecat mai devreme decât în zilele precedente
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Ian 2012   •   16:13
UPDATE 23.55 // Cea de-a şasea zi de protest din Piaţa Universităţii s-a terminat, informează Mediafax. Este pentru prima dată când protestul se încheie mai devreme decât ora limită până la care un miting, chiar şi neautorizat, este lăsat să se desfăşoare.

Protestatarii au început să plece încă dinainte de ora 23.00, astfel că, mai devreme cu o oră de miezul nopţii, din cele două zone de manifestaţie, trotuarul din faţa Teatrului Naţional şi fântâna de la Piaţa Universităţii, doar cea de-a doua rămăsese activă.
   
După încă o jumătate de oră, şi cei de aici, majoritatea tineri, au plecat spre case, promiţând însă că vor reveni şi joi.

UPDATE 23.25 //
Protestatarii care au manifestat pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional au părăsit zona, astfel că la această oră singura zonă animată de protestatari este cea din faţa fântânii de la Facultatea de Arhitectură, potrivit Mediafax. Aici se mai află aproximativ 300 de persoane.
   
În majoritate tineri, aceştia şi-au continuat protestul afişând bannere cu mesaje împotriva preşedintelui, Guvernului şi clasei politice în ansamblul ei şi scandând lozinci.

UPDATE 23.15 //
Protestele s-au încheiat în ţară, doar în Piaţa Universităţii din Bucureşti oamenii continuă să mai scandeze, a declarat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru, citat de Mediafax.

În Piaţa Universităţii mai sunt aproximativ 500 de persoane, a precizat Marius Militaru.

UPDATE 22.30 //
Protestele sunt în desfăşurare în 12 judeţe din ţară, iar în alte opt manifestaţiile s-au încheiat, potrivit situaţiei înregistrate de MAI până la ora 21.00.
   
Potrivit estimărilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, în toată ţara au protestat, miercuri, aproximativ 8.000 de persoane, în Capitală fiind aproximativ 700 la ora 21.00, a precizat purtătorul de cuvânt Marius Militaru, citat de Mediafax.
   
În cele 12 judeţe în care manifestaţiile sunt în desfăşurare protestează aproximativ 2.100 de persoane.

UPDATE 21.35//
Deputatul PDL Ioan Botiş a fost busculat de protestatari în faţa sediului partidului Democrat-Liberal din Bistriţa. El a invitat oamenii să stea de vorbă, dar nimeni nu i-a acceptat invitaţia, mulţimea cerându-i demisia.

UPDATE 20.50// Aproximativ 400 de oameni s-au adunat, miercuri seară, în centrul oraşului Târgu Mureş, pentru a manifesta împotriva Guvernului şi preşedintelui României. 

UPDATE 20.20 //
Peste 1.000 de persoane au protestat în Piaţa Unirii din Focşani. Oamenii au venit cu vuvuzele, fluiere şi trompete şi au adus, ca şi în zilele precedente, mai multe sicrie şi coroane cu  pozele preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc, informează Mediafax.
   
Protestatarii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, precum: "Jos Băsescu", "Jos Guvernul Boc", "Jos dictatorul", "Alegeri anticipate, nu alegeri comasate", "Să plece din ţară".
   
De asemenea, ei au purtat pancarte pe care era scris: "Moarte dictatorului Băsescu", "Ieşi afară javră ordinară", "Demisia", "Jos Guvernul Boc", "Sănătate pentru toţi, nu pentru hoţi", "În stradă, România!", "Vrem alegeri anticipate!".

UPDATE 20.10 //
Aproximativ 200 de persoane au protestat, miercuri seară, în municipiul Suceava, participând la un marş pe străzile oraşului, manifestanţii huiduind câteva minute în faţa sediului PDL, unde au cerut demisia Guvernului. Potrivit Mediafax, un miting similar a avut loc şi la Vaslui.

UPDATE 20.00 //
Aproximativ 500 de persoane, majoritatea studenţi şi membri ai galeriei echipei de fotbal Universitatea Craiova, protestează, miercuri seară, în centrul municipiului, informează Mediafax. Manifestanţii susţin că după încheierea acţiunii o parte dintre ei vor pleca spre Bucureşti.

UPDATE 19.50 //
Peste 150 de persoane au protestat, miercuri, în faţa Teatrului "Tudor Vianu" din Giurgiu, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, informează Mediafax. O acţiune similară are loc şi la Călăraşi, unde oamenii au spus că nu mai pot suporta situaţia în care se află.
   
Oamenii au purtat pancarte pe care scria: "Băsescu pleacă", "Demisia", "Ruşine", "Băsescu nu uita, România nu e ta" şi au scandat "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Anticipate! Anticipate!", "Nu staţi în balcoane că muriţi de foame".

UPDATE 19.40 //
Cinci participanţi la protestul care are loc în Piaţa Universităţii din Capitală au fost reţinuţi de forţele de ordine pentru deţinere de substanţe interzise şi arme albe.

UPDATE 19. 30 // Participanţii la protestul din Constanţa au recurs la o modalitatea inedită de a manifesta. S-au aşezat în genunchi şi s-au rugat spunând „Tatăl nostru“.

Protestatarii din Constanţa se roagă în genunchi


UPDATE ORA 18.50 //
Peste 500 de persoane protestează, în Piaţa Mare din Sibiu, scandând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax. Manifestanţii au un sicriu mic în care este aşezată o fotografie cu şeful statului.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), peste 2.000 de oameni protestează în 20 de judeţe ale ţării, până la ora 18.00 nefiind înregistrate incidente.

UPDATE ORA 18. 30 //
Peste 70 de români protestează în faţa Ambasadei României din Londra. Scandează împotriva regimului Băsescu şi îndeamnă populaţia la solidaritate.

Românii protestează la Londra


UPDATE ORA 18.24 //
Mai mulţi protestatari aflaţi în Piaţa Victoriei din Timişoara au spânzurat, iar apoi au dat foc unei păpuşi reprezentându-l pe preşedintele Traian Băsescu.

Pe păpuşă scria "Judecat şi spânzurat cu tot PDL-ul" şi "Să trăieşti bine după gratii". După ce au incendiat păpuşa care îl reprezenta pe Traian Băsescu, unii manifestanţi cântau imnul naţional, în timp ce alţii strigau "Jos Băsescu".

Păpuşa Băsescu, spânzurată şi arsă în Timişoara


UPDATE ORA 18:15 //
Aproximativ 70 de persoane participă,  la Alba Iulia, la un miting de protest neautorizat, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului condus de Emil Boc şi organizarea unor alegeri anticipate. Oamenii au pornit şi într-un marş de la monumentul dedicat eroilor Revoluţiei din 1989 din Alba Iulia.

UPDATE ORA 18:10 //
Sute de studenţi ies din nou în stradă pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc. Şi reprezentanţii societăţii civile se alătură protestului. 26 de ONG-uri au anunţat că vor veni în Piaţa Universităţii, după ce au refuzat dialogul cu PDL, din cauza declaraţiilor jignitoare făcute de ministrul de externe Teodor Baconschi la adresa manifestanţilor.

UPDATE ORA 18.05 //
Jandarmii din Piaţa Universităţii fac şi miercuri filtre şi control corporal preventiv, pentru depistarea persoanelor care au asupra lor obiecte interzise, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, citat de Mediafax.
   
Potrivit situaţiei înregistrate la ora 17.00, în Piaţa Universităţii protestează paşnic 250 de persoane.

UPDATE ORA 17.30 //
 În jur de 1.500 de persoane protestează la Slobozia, în Piaţa Revoluţiei din faţa Prefecturii Ialomiţa, la un miting autorizat, organizat de USL.

UPDATE ORA 17.25 //
 Un bărbat care încerca să se alăture protestelor din faţa Prefecturii Constanţa a fost arestat pentru că avea o sabie de 70 de centimetri lungime asupra lui. El era îmbrăcat în haine lungi, de culoare închisă, iar sabia o ţinea la spate, cu mânerul în sus. Bărbatul are 41 de ani şi este din Bacău. El a spus că este preot şi că a fost trimis de Dumnezeu pentru a mântui România.

UPDATE ORA 17.15 // 
Băuturile alcoolice nu vor mai fi vândute pe o rază de 1.000 de metri faţă de Piaţa Universităţii din Bucureşti în perioada 18 - 23 ianuarie, între orele 17:00-00:00, din cauza protestelor din această zonă.

Nu se mai vând băuturi alcoolice în centrul Capitalei


UPDATE ORA 17.05 //
 Preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) Ioan Poenaru a declarat pentru AGERPRES că aproximativ 1.000 de studenţi se vor alătura, miercuri seară, protestatarilor din Piaţa Universităţii.

UPDATE ORA 17.00 //
La Deva, peste 100 de oameni participa la un protest care se desfasoara in Piata Victoriei. Ei au steaguri şi pancarte pe care scrie "Jos Băsescu" şi scandeaza "Hoţii" şi "Demisia"

UPDATE ORA 16.45 //
 Peste 100 de etnici maghiari au participat, miercuri, la o actiune de tip flash-mob în Piata Unirii din Cluj-Napoca, unde au format un lant uman in jurul statuii lui Matei Corvin, dorind sa arate ca sunt împotriva actelor de vandalizare a monumentului.

UPDATE ORA 16.30 // Primăria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitală, care va avea loc de la ora 16.00, fiind precedat de un marş de la Arcul de Triumf la Piaţa Victoriei. Organizatorii au anuntat 10.000 de participanţi.

USL organizează un miting cu peste 10.000 de oameni în Capitală


Romania se pregateste pentru o noua zi de proteste. A şaptea. Peste 100 de protestatari participă la această oră la un miting în Piaţa Universităţii.  

Proteste sunt la această oră în mai multe oraşe din ţară, printre acestea se numără Cluj-Napoca, Timişoara şi Constanţa. Si la Ploiesti sau Brasov au inceput sa se adune oamenii in strada.

Primăria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi. La protest vor participa, susţin organizatorii, peste 10.000 de oameni.



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close