Antena 3 CNN Actualitate A şocat o ţară întreagă cu gestul său, dar crede că a meritat. Speranţa şi bucuria au revenit în viaţa lui Adrian Sobaru

A şocat o ţară întreagă cu gestul său, dar crede că a meritat. Speranţa şi bucuria au revenit în viaţa lui Adrian Sobaru

A şocat o ţară întreagă cu gestul său, dar crede că a meritat. Speranţa şi bucuria au revenit în viaţa lui Adrian Sobaru
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Ian 2013   •   08:04

În decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon în plenul Parlamentului cu un singur gând: să facă dreptate. Băiatului său, Călin, şi tuturor copiilor care suferă de autism. Acum, la mai bine de doi ani de la eveniment, viaţa lui Călin s-a schimbat. Merge la o şcoală normală şi se pregăteşte pentru viitor ca şi când boala ar fi doar o amintire.

Calin... citeşte. Şi-a cumpărat câteva cărţi de care are nevoie ca să se pregătească pentru Bacalaureat. Un moment pe cât de normal pentru un licean, pe atât de surprinzator pentru Călin. Cel care cu doi ani în urmă, nu vorbea şi nu ieşea singur din casă. Era în lumea lui, în universul în care autismul îl ţinea prizonier.

Momentul salvării a fost şi cel mai greu din viaţa familiei. Pe 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru a riscat să îşi piardă viaţa cu un singur scop: să atragă atenţia asupra copiilor autişti. Pentru Calin şi pentru cei ca el, s-a aruncat de la balconul Parlamentului.

A fost nevoie de o clipă de emoţie pentru ca viaţa lui Calin sa se schimbe. Cu ajutorul Dianei Şucu, băiatul face terapie de patru ori pe saptamână. Casa familiei Sobaru a fost invadată de afişe şi bileţele care îl îndrumă pe Calin. Nici un efort nu este prea mare.

De când este tratat de specialişti, Călin s-a înscris la o şcoala normală şi în primul an a luat premiul II. Călin surprinde pe oricine l-a cunoscut înainte. O lecţie de viaţă în faţa careia sa înclină chiar şi specialiştii care îl tratează.

Pasionat de informatică, visul lui Calin a prins aripi. Cel care în urmă cu doi ani abia reuşea să articuleze cuvinte, vrea acum să studieze în Germania. Totul ca să demonstreze că şi cei ca el merită o şansă.




 


×
Subiecte în articol: adrian sobaru autism
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close