Antena 3 CNN Actualitate A trecut un an de la moartea interlopului Gheorghiţă Mararu. Forţele de ordine sunt prezente la slujba de pomenire

A trecut un an de la moartea interlopului Gheorghiţă Mararu. Forţele de ordine sunt prezente la slujba de pomenire

A trecut un an de la moartea interlopului Gheorghiţă Mararu. Forţele de ordine sunt prezente la slujba de pomenire
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Noi 2011   •   12:47
Se împlineşte un an de la moartea interlopului Gheorghiţă Mararu iar familia a invitat sute de apropiaţi la parastas. S-au mobilizat şi forţele de ordine ca masură de sigurantă însă la biserica unde se ţine slujba de pomenire n-a ajuns multă lume.

Gheorghiţă Mararu se afla într-o cafenea din Piatra Neamţ împreună cu fratele său Bogdan, când au fost atacaţi de Falău, un vechi duşman cu care cei doi au avut de-a lungul anilor numeroase conflicte, soldate cu violenţe şi incendieri de autoturisme de lux. Falău a intrat înarmat în local şi a tras mai multe focuri de armă asupra lui Gheorghiţă Mararu. El l-a împuşcat apoi în abdomen şi pe Bogdan Mararu.

Gheorghiţă nu a mai putut fi salvat, în timp ce fratele lui a fost internat în satre gravă la spital. Imediat după crimă, şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric a luat apărarea fraţilor Mararu, făcând declaraţii care au dus la încheierea carierei sale în poliţie.
 


Falău a fost prins de oamenii legii a doua zi după crimă. El a fost condamnat de Tribunalul Neamţ la 16 ani de închisoare şi la plata unei despăgubiri de un milion de euro familiei Mararu.

Anchetatorii au identificat şi un complice în acest caz: Puiu Mironescu, un alt interlop care l-a indemnat pe Cristian Chilat să-l ucidă pe Gheorghiţă Mararu. El a fost cel care i-a furnizat lui Falău atât arma crimei cât şi informaţii referitoare la prezenţa victimei în localul în care a fost ucis.

În acest caz ar putea fi şi alţi vinovaţi care nu au fost aduşi încă în faţa justiţiei. Şi asta pentru că pe tuburile de cartuş s-au descoperit trei profile ADN dar nici pînă astăzi nu s-a stabilit cui aparţin.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close