Antena 3 CNN Actualitate A treia zi de PROTESTE. Minerii nu renunţă până când Guvernul nu le va respecta drepturile

A treia zi de PROTESTE. Minerii nu renunţă până când Guvernul nu le va respecta drepturile

A treia zi de PROTESTE. Minerii nu renunţă până când Guvernul nu le va respecta drepturile
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Mar 2012   •   08:09

Minerii continuă protestele din faţa sediului Companiei Naţionale a Huilei. Este a treia zi de manifestaţii în faţa CNH.

Marţi, aproape o mie de mineri de la şapte exploatări din Valea Jiului şi-au continuat protestele începute luni în curtea Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani.

Ortacii nu vor să renunţe la proteste până când Guvernul nu le respectă drepturile, printre care şi mărirea sporului de pericol.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a cerut CNH să plătească salariile compensatorii minerilor disponibilizaţi anul trecut.

Marţi, liderii de sindicat au discutat de 2 ori cu conducerea CNH. Li s-a promis că revendicările vor fi rezolvate dar minerii nu vor să intre în subteran până nu vor vedea banii.

Minerii din Valea Jiului au declanşat protestele luni dimineaţă, când aproximativ 50 din cei 300 de mineri de la Lonea care lucrau în schimbul întâi au refuzat să intre în subteran. Ulterior, câteva sute de mineri de la exploatările Paroşeni, Vulcan şi Lupeni s-au solidarizat cu colegii lor.




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close