Antena 3 CNN Actualitate Absenteism de 7% în şcoli, din cauza gripei

Absenteism de 7% în şcoli, din cauza gripei

Absenteism de 7% în şcoli, din cauza gripei
Sursa foto: Foto: Antena 3
23 Feb 2011   •   16:51

Numărul de îmbolnăviri cauzate de infecţii respiratorii acute şi gripă a crescut în ultima săptămână, depăşind valorile maxime aşteptate, iar rata de absenteism în unităţile şcolare a ajuns la până la 7%, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de Ministerul Sănătăţii.

„În săptămâna 14 - 20 februarie, analiza incidenţei numărului de îmbolnăviri cauzate de infecţii respiratorii acute şi gripe a relevat o tendinţă de creştere, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, conform raportului transmis la Ministerul Sănătăţii de către Centrul Naţional de Boli Transmisibile”, se arată în documentul amintit.

În perioada menţionată, au fost înregistrate 118.432 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 21,5% mai multe comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă.

Două persoane au murit în urma îmbolnăvirii de gripă de tip AH1N1. Este vorba de un bărbat de 41 de ani din Bucureşti şi o femeie de 29 de ani, din Cluj, însărcinată în 19 săptămâni.

Ratele de absenteism din unităţile şcolare au înregistrat niveluri crescute faţă de săptămâna precedentă, ajungând în şcoli de la 4,5% la 7,7%, iar în licee de la 3,9% la 5,7%.

Medicii au confirmat 83 cazuri de gripă (40 de tip AH1N1 şi 43 de tip B) din totalul de 381 înregistrate de la debutul sezonului (octombrie 2010).


 

×
Subiecte în articol: gripa şcoli decese
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close