Antena 3 CNN Actualitate Absolventă de liceu de nota 10, șefă de promoție, eliminată din Bacalaureat după afișarea rezultatelor. "Voi merge în instanță. Îmi vreau diploma"

Absolventă de liceu de nota 10, șefă de promoție, eliminată din Bacalaureat după afișarea rezultatelor. "Voi merge în instanță. Îmi vreau diploma"

O absolventă de liceu de nota 10, din comuna suceveană Moldovița, este una dintre elevele eliminate de la Bacalaureat, la zece zile de la afișarea rezultatelor.

Absolventă de liceu de nota 10, șefă de promoție, eliminată din Bacalaureat după afișarea rezultatelor. "Voi merge în instanță. Îmi vreau diploma"
Sursa foto: Facebook / Alexandra Bîndiu
de Claudia Simion    |    16 Iul 2020   •   17:12

Alexandra Bîndiu, șefă de promoție la Liceul Tehnic "Vasile Cocea", din județul Suceava, a obținut media 9.46 la examenul de Bacalaureat, însă nu își va primi diploma, fiind acuzată de fraudă.

Alexandra, care a terminat clasa a XII-a cu media 10 la toate materiile, spune că nu poate înțelege ce s-a întâmplat și de ce a ajuns în această situație. Ea a dezvăluit că nu a avut nevoie niciun moment să se inspire în timpul probelor scrise și că nici nu avea de la cine.

„Nivelul de dificultate (n.red. - al probelor de Bac) a fost acceptabil, m -am pregătit intens ca să fac faţă si dovada sunt rezultatele. (...) Eu sunt în stare să dau BAC-ul în orice moment, nu este o problemă, însă am nevoie de diplomă ca să mă pot înscrie la facultate, să-mi continui studiile, din luna octombrie, la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava“, a afirmat Alexandra.

Absolventa spune că s-a pregătit pentru a urma cursurile Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Alexandra Bîndiu este hotărâtă să-și facă dreptatea în instanță. „Am contactat avocaţi, vom merge în instanţă pentru că lucrările redactate de mine sunt făcute din cunoştinţele proprii. Eu îmi vreau notele înapoi şi diploma“, a mai spus absolventa premiantă pentru Adevărul.

17 absolvenți de liceu, eliminați de la Bacalaureat după afișarea notelor, fiind acuzați de fraudă

Nu este singura care a ajuns în această situație. Un număr de 17 elevi absolvenți de liceu au fost eliminați de la Bacalaureat pentru fraudă, la zece zile de la afișarea rezultatelor. După susținerea probelor, s-a întregistra o plângere la Inspectoratul Școlar Județean că în centrul de examinare de la Moldobița s-a copiat, iar doi inspectori au fost trimiși să verifice imaginile de pe camerele de filmat.

×
Subiecte în articol: Moldovița Bacalaureat Suceava
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close