Antena 3 CNN Actualitate Academia de Studii Economice începe noul an universitar online

Academia de Studii Economice începe noul an universitar online

Azi începe anul universitar, cu festivităţi marcate de pandemie. Academia de Studii Economice sparge gheaţa cu o ceremonie de începere a anului organizată exclusiv online, transmisă pe pagina facebook a instituţiei. Cea mai mare parte a cursurilor vor fi ţinute tot online, cu excepţia laboratoarelor.

Academia de Studii Economice începe noul an universitar online
Sursa foto: Academia de Studii Economice/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    28 Sep 2020   •   12:30

Astăzi se deschide oficial anul universitar. Sparge gheața Academia de Studii Economice cu o festivitate care va avea loc, ați ghicit, în online.

În Aula Magna nu se vor mai aduna viitorii studenți pentru a se cunoaște, pentru a socializa, ci doar reprezentanții conducerii și ai vieții academice care vor transmite mesaje virtuale.

În prima fază, cei care urmăresc festivitatea online vor auzi discursul rectorului, al Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, iar apoi, rând pe rând, vor vorbi și decanii facultăților economice.

Sunt și vești bune în aceste condiții atipice.

Fiecare facultate în parte va avea și o festivitate separată, chiar dacă online, profesorii anunță că se vor face sesiuni pe Zoom prin care bobocii să-și cunoască profesorii, dar și elevii.

În semn de grija și respect față de sănătatea studenților si cadrelor didactice, Senatul Academiei de Studii Economice din București transmite că a decis, ca în primul semestru din acest an universitar activitățile didactice de predare si seminarizare, aferente programelor de studii universitare de licență, masterat, doctorat, programelor postuniversitare și de dezvoltare profesională continuă, majoritatea, să se desfășoare online, cu câteva excepții.

Asta se va întâmpla la majoritatea facultăților din țară, care deja au anunțat că cel puțin primul semestru din acest an se va desfășura în online, excepție făcând, bineînțeles, laboratoarele practice.

Tot mâine si Universitatea Babeș-Bolyai va deschide anul universitar în același stil, exclusiv online.

×
Subiecte în articol: ase online
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close