Antena 3 CNN Actualitate Academia Tehnică Militară va produce ventilatoare mecanice pentru spitale

Academia Tehnică Militară va produce ventilatoare mecanice pentru spitale

Prototipul ventilatoarelor mecanice, ce urmează să fie omologte și produse de Ministerul Apărării Naționale, a fost prezentat miercuri. La demostrație au participat premierul Ludovic Orban, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru și ministrul economiei, Virgil-Daniel Popescu.

Academia Tehnică Militară va produce ventilatoare mecanice pentru spitale
06 Mai 2020   •   21:27

Ventilatorul mecanic prezentat de MApN este un produs românesc, realizat în urma colaborării ştiinţifice dintre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” şi BlueSpace Tehnology (BST), un operator economic recunoscut în Industria Naţională de Apărare.

Proiectul a fost demarat acum o lună pentru a răspunde cerinţelor cu care spitalele și autoritățile din țară se confruntă.

La finalul activității, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a subliniat: „Demonstratorul tehnologic al ventilatorului mecanic pe care l-am văzut, astăzi, funcționând reprezintă o realizare tehnică remarcabilă. Urmează pașii cei mai importanți: omologarea prototipului și integrarea în producție. Am mare încredere în echipa de cercetători de la Academia Tehnică Militară. Vom duce la capăt acest angajament și vom produce în țară un echipament de care avem mare nevoie”.

×
Subiecte în articol: MApN
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close