Antena 3 CNN Actualitate Academicianul Dinu C. Giurescu: În istorie nu se întâmplă minuni, decât dacă le faci tu. Trebuie să gândim strategii

Academicianul Dinu C. Giurescu: În istorie nu se întâmplă minuni, decât dacă le faci tu. Trebuie să gândim strategii

Academicianul Dinu C. Giurescu: În istorie nu se întâmplă minuni, decât dacă le faci tu. Trebuie să gândim strategii
Sursa foto: Foto: Antena 3
02 Noi 2012   •   23:14

Academicianul şi istoricul Dinu C. Giurescu a vorbit în ediţia de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3 despre motivele pentru care a acceptat să candideze pe listele USL pentru un mandat de deputat la alegerile parlamentare din decembrie.

Acesta a declarat că a fost abordat direct de către Dan Voiculescu pentru a intra în competiţia electorală şi a acceptat din raţiuni care privesc direct poporul român.

"De ani de zile mă bat pentru manualul de Istorie, să fie altfel scris, pentru ca lecţiile de istorie şi limba română să îşi aibă locul cuvenit în liceu, în formarea tinerei generaţii", a declarat academicianul la Antena 3, adăugând că inclusiv problema desfiinţării judeţelor în favoarea regiunilor l-a convins că trebuie să îşi expună ideile şi în Parlament.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă se teme de asocierea sa cu fondatorul Partidului Conservator, academicianul Dinu C. Giurescu s-a arătat indiferent, declarând că tot ce contează pentru el este ceea ce Voiculescu a făcut bun,"ONG-uri şi fundaţii prin care a ajutat cu burse copii sărmani".

La finalul emisiunii, Victor Ciutacu i-a înmânat academicianului steagul României.



Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close