Antena 3 CNN Actualitate Se lansează Academia Post-Divorț în România. Un program de revenire după divorț

Se lansează Academia Post-Divorț în România. Un program de revenire după divorț

Rata divorțurilor s-a dublat în ultimele trei decenii, iar pandemia a accelerat acest trend. Studiile INS arată că în 2019 una din patru căsătorii din România se finaliza printr-un divorț. În acest condiții, România va avea prima academie post-divorț, o școală de educație și dezvoltare personală dedicată foștilor parteneri.

Se lansează Academia Post-Divorț în România. Un program de revenire după divorț
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Ian 2022   •   15:45

Gabriela Saulea, fondatoare Academiei Post-Divorț, spune că participarea la programul academiei se face printr-un abonament, iar activitatea constă în ședințe de lucru în grup. 

„Numărul de oameni care vor să divorțeze după pandemie este în creștere. Rata depresiei a oamenilor care trec prin divorț este mai mare decât în anii precedenți. Avem foarte frecvent oameni care ajung la psihiatru. 

Nu există o susținere formală pentru ei. Academia este o comunitate care se adresează unui număr mare de persoane. Funcționează pe modelul mersului la sala de sport. Ai un abonament și poți să participi lunar la activitatea academiei. Recomandăm ca această activitate să țină măcar 12 luni. Revenirea după divorț necesită timp. În cadrul academiei ai parte de informații, de sesiuni live. Avem exerciții de la o săptămâna la asta. Te scoate din izolare. Faptul că aparții comunității e mult mai bine pentru tine.”, a explicat Gabriela Sulea pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: divort
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close