Antena 3 CNN Actualitate Accident cumplit în Dâmbovița! Doi morți și șapte copii răniți după ce un microbuz școlar s-a ciocnit cu un autoturism

Accident cumplit în Dâmbovița! Doi morți și șapte copii răniți după ce un microbuz școlar s-a ciocnit cu un autoturism

Accident cumplit, joi dimineața, în județul Dâmbovița. Un microbuz care transporta elevi a fost implicat într-un accident pe DN71. Microbuzul a intrat in coliziune cu un alt autoturism. După impact, microbuzul s-a răsturnat, iar șoferul și însoțitorul copiilor au rămas încarcerați si au decedat din cauza rănilor grave.

Accident cumplit în Dâmbovița! Doi morți și șapte copii răniți după ce un microbuz școlar s-a ciocnit cu un autoturism
de Robert Slãmnoiu    |    10 Iun 2021   •   08:10

Teribilul accident s-a produs joi dimineața pe DN 71 Târgoviște-Sinaia, în zona localității Aninoasa din Dâmbovița. Microbuzul în care se aflau 11 pasageri, șoferul, însoțitorul și cei nouă elevi a intrat în coliziune cu un autoturism.

Impactul a fost extrem de violent și microbuzul s-a răsturnat. Cei nouă elevi purtau centurile de siguranță și au scăpat cu viață, însă șoferul microbuzului și însoțitorul copiilor au rămas încarcerați după impact. Aceștia au fost extrași de pompieri, dar suferiseră răni foarte grave și au decedat la scurt timp. 

La fața locului au intervenit mai multe echipaje SMURD, patru ambulanțe, pompierii și polițiștii de la rutieră. Copiii au fost evacuați de la locul accidentului, până la sosirea echipajelor de intervenție. Trei dintre aceștia au plecat spre spital, iar ceilalți șase au primit îngrijiri medicale și au fost transportați ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe Târgoviște.

”Pe Drumul Național 71, Târgoviște - Sinaia, în dreptul localității Aninoasa, județul Dâmbovița, a avut loc o coliziune între un microbuz de transport persoane și un autoturism. 

Potrivit primelor informații, din nefericire, două persoane au decedat, alte șapte au suferit răni grave fiind evaluate medical la fața locului. 

Traficul rutier este oprit în totalitate, pe ambele sensuri, fiind deviat pe străzi din localitate, pentru a permite intervenția echipajelor specializate și se estimează reluarea traficului după 45-60 de minute după finalizarea cercetărilor la fața locului”, a declarat Alexandru Andronache, de la Centrul Infotrafic al Poliției Române, la Antena 3. 

”Primele informații au fost despre producerea unui accident, la intrare în comuna Aninoasa, dinspre orașul Pucioasa. Din primele informații, coliziune între un autoturism și un microbuz și două persoane încarcerate. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că persoanele erau inconștiente, nu prezentau semne vitale. Cele două persoane decedate sunt din microbuz. Șoferul și însoțitorul. Microbuzul transporta nouă copii. Se pare că din autoturism nu este nicio persoană rănită”, a declarat și Gabriel Gătej, ISU Dâmbovița.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă a fost întocmit după accident.

Primele cercetări au scos la iveală că șoferul microbuzului, în vârstă de 64 de ani, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de mers către stânga și ar fi intrat în coliziune cu o mașină condusă de un bărbat de 30 de ani.

În urma impactului, șoferul microbuzului și un pasager, însoțitor al copiilor, în vârstă de 60 de ani, au murit.

Totodată, 7 copii au fost transportați la spital pentru a fi examinați medical, urmând ca în funcție de diagnostic sa se stabilească numărul de persoane rănite.

 

 

×
Subiecte în articol: Dambovita
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close