Antena 3 CNN Actualitate Accident ecologic în Bistrița, după o scurgere de lichide la un depozit de deșeuri

Accident ecologic în Bistrița, după o scurgere de lichide la un depozit de deșeuri

Accident ecologic în Bistrița, după o scurgere de lichide la un depozit de deșeuri
07 Iul 2016   •   20:45

Un pârâu a fost poluat accidental, joi, în urma unei defecţiuni apărute la depozitul ecologic din localitatea bistriţeană Tărpiu, unde sunt depozitate deşeurile din întreg judeţul Bistriţa-Năsăud, o cantitate importantă de levigat ajungând în apă. 

Incidentul a fost făcut public joi seara de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, care a comunicat că există o scurgere de lichide la groapa de gunoi de la Tărpiu, fiind afectat pârâul din zonă. 

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, s-au deplasat la locul incidentului, alături de specialişti ai Gărzii de Mediu, Sistemului de Gospodărire a Apelor şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Prefectul Ovidiu Frenţ a declarat pentru AGERPRES că defecţiunea a apărut în jurul orelor 15,00 - 16,00, când un balon pneumatic al depozitului de deşeuri a cedat, iar levigatul acumulat în cantitate mare după ploile din ultima perioadă s-a scurs şi a ajuns în pârâul din localitate. 

Pentru a se evita extinderea poluării, a fost săpată o groapă în care să se adune levigatul, astfel încât apa pârâului să nu mai intre în contact cu acesta. În acelaşi timp, s-au luat măsuri pentru înlocuirea balonului pneumatic defect şi s-au luat probe din apă. 

Depozitul ecologic de deşeuri de la Tărpiu a fost construit printr-un proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în valoare de aproximativ 160 milioane lei, iar gestiunea deşeurilor este făcută în prezent de către firma Vitalia din Ploieşti.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: deseuri Bistriţa
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close