Antena 3 CNN Actualitate Accident feroviar grav! Două trenuri de marfă s-au ciocnit pe ruta București - Constanța. Unul dintre mecanici era băut

Accident feroviar grav! Două trenuri de marfă s-au ciocnit pe ruta București - Constanța. Unul dintre mecanici era băut

Accident feroviar grav între București și Constanța. Două trenuri de marfă s-au ciocnit în apropiere de Fetești și mai multe vagoane au deraiat.

Accident feroviar grav! Două trenuri de marfă s-au ciocnit pe ruta București - Constanța. Unul dintre mecanici era băut
de Laura Dinu    |    29 Iul 2021   •   11:50

Update 11:45. Mecanicul de locomotivă care ar fi adormit, provocând accidentul, se afla în stare de ebrietate. În urma primelor verificări, acesta avea o alcoolemie de 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Unul dintre trenuri era încărcat cu fier vechi, iar celălalt, cu ciment. În urma coliziunii, o parte din încărcătură a ajuns pe calea ferată iar circulația trenurilor a fost blocată timp de câteva ore bune.  

Din primele informații se pare că mecanicul unuia dintre trenuri a adormit și a intrat în celălalt tren, care era staționat. 

Potrivit ISU Ialomița, accidentul feroviar a avut loc la Fetești, cu puțin înainte de miezul nopții.

Salvatorii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, în sprijin sosind și un echipaj SAJ Ialomița.

ISU Ialomița transmite că în urma accidentului nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

Trenurile spre și dinspre Litoral circulă pe rută deviată

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA informează că magistrala București - Constanța este blocată în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza tamponării celor două trenuri private de marfă.

„Menționăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depășit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat. Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată”, a spus Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA, potrivit Mediafax

Pentru asigurarea legăturii cu stațiunile de pe Litoral, trenurile de călători care tranzitează Bucureștiul vor circula pe ruta deviată prin Fetești - Movila - Țăndărei, cu tracțiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploiești - Buzău - Făurei - Fetești.

Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. le-a cerut scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre Litoral, ca urmare producerii accidentului și a precizat că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorilor de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației pe Magistrala 800.

×
Subiecte în articol: accident feroviar
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close