Antena 3 CNN Actualitate Polițistul Victor Maftei, martor la cumplitul accident din Galaţi: „Au murit sub ochii mei. Am început să plâng din cauza neputinţei”

Polițistul Victor Maftei, martor la cumplitul accident din Galaţi: „Au murit sub ochii mei. Am început să plâng din cauza neputinţei”

O familie din Drobeta Turnu Severin a murit vineri dimineaţa într-un accident rutier. Tatăl avea 28 de ani, mama 23 de ani, iar copilul avea doar un an.

Polițistul Victor Maftei, martor la cumplitul accident din Galaţi: „Au murit sub ochii mei. Am început să plâng din cauza neputinţei”
de S.T.    |    30 Mai 2020   •   09:27

Martor la eveniment a fost un poliţist din Constanţa, aflat în timpul liber.

Șoferul ar fi adormit la volan, iar autovehiculul pe care îl conducea a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autotren

Poliţistul constănţean Victor Maftei a ajuns la câteva secunde după impact.

„Lumea blocată, la 5 dimineaţa oricum nu procesezi bine dar totuşi... Am sărit din maşină, asa cum o fac de fiecare data fără ezitare, când este vorba să ajut, am alergat până la maşina lovită... Dacă se mai putea numi maşina... Epava era lângă drum fumengand. În ea o familie... Lângă mine au mai coborât 2 femei, moldovence de alea adevărate care deşi speriate au pus mâna să mă ajute să deschidem uşa din spate, să ajutăm copilul.

Era prea târziu pentru el, ca şi pentru tatăl lui ce se afla la volan... Mama lui încă respira. Sunase cineva la 112 înainte sa cobor eu lângă maşină. Pun mâna pe telefon şi sun şi eu şi întreb de un elicopter care ar trebui să vină şi să o salveze... La telefon sec...

- Nu avem elicopter...

Secundele treceau dureros de încet. Încercam să vorbesc cu ea să îi spun să reziste

Nu ştiu şi nu cred că mă auzea. Respira greu, dar am simţit că trebuie sa o fac... Într-un final, sirenele se auzeau, dar parcă erau şi ele triste că nu pot face nimic.

Pompieri sunt şi rămân nişte eroi printre noi. Au făcut eforturi supraomeneşti. Dar astăzi nu a fost sa fie... Şi ei au fost depăşiţi. Şoferul de pe camionul repeta obsesiv: Am tras de volan până spre margine, dar au venit în mine. Era schimbat la faţă şi blocat de accident.

Astăzi am îmbătrânit minimum 10 ani şi pentru prima oară m-am simţit neputincios

Am pierdut o luptă la care nu aveam sorti de izbândă. Viata este un drum spre moarte, de la primul strigăt până la ultima răsuflare...”, a scris Victor Maftei pe contul său de Facebook imediat după tragedie.

Victor Maftei a declarat pentru reporterii „Adevărul” că şoferul de pe camion repeta că l-a evitat pe şoferul maşinii, dar a venit glonţ spre el. „Nu a fost niciun pic de frânare acolo”, spune Victor.

Autovehiculul era atât de avariat încât nu aveau cum să scoată victimele din interior. „Erau încarceraţi. Copilul era în spate. De fapt, am văzut scaunul special, copilul era cu capul băgat în faţă. Era în scaun special, dar totul s-a rupt. Părinţii aveau centuri amândoi. Ea, mama respira, săraca! Am stat cu ea, el nu mai mişca. Nici copilul. Mama nu era conştientă. Era clar că e în comă. Ea a murit după ce au preluat-o salvatorii. Tatăl a fost declarat mort pe loc. Nu mai avea puls când am verificat eu. Pentru copil s-a mai făcut resuscitare”, mărturiseşte Victor Maftei.

Erau bucăţi din maşină peste tot

Poliţistul povesteşte că a găsit maşina celor trei la vreo 50 de metri de locul impactului. „Erau bucăţi din maşină peste tot. Am stat acolo până a venit ambulanţa, SMURD-ul şi Poliţia.

Le-am trimis şi pozele făcute la faţa locului. Au murit sub ochii mei. A durat 20-25 de minute până au venit salvatorii la faţa locului.”

Victor este poliţist în cadrul Poliţiei Transporturi a IPJ Constanţa. Spune că a văzut destule accidente la viaţa lui, inclusiv oameni călcaţi de tren, dar acesta este cel mai grav.

Am început să plâng din cauza neputinţei de a-i ajuta

„Am început să plâng din cauza neputinţei de a-i ajuta. A murit o bucată din mine acolo. Nu puteam să fac nimic. O vedeam că respiră şi nu puteam să fac nimic. Era încarcerată. Am rupt uşa din spate ca să scoatem copilul, ca măcar să-l facem să respire. Am rupt uşa, eu cu o femeie. Erau bărbaţi cărora le era frică să se apropie. Copilul era mort, nu avea puls când l-am scos. El m-a terminat cel mai tare”.

„Şoferul camionului repeta mereu: «Am omorât trei oameni» şi încerca să caute explicaţii, dar nu avea ce explicaţii să găsească”, spune Victor Maftei.

×
Subiecte în articol: accident Galați Victor Maftei
Parteneri
E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul!
x close