Antena 3 CNN Actualitate Accident grav în Maramureș. Un autocar cu 50 de pasageri s-a ciocnit cu un autocamion. A fost activat planul roșu de intervenție

Accident grav în Maramureș. Un autocar cu 50 de pasageri s-a ciocnit cu un autocamion. A fost activat planul roșu de intervenție

Accident grav în Maramureș. Un autocar cu 50 de pasageri s-a ciocnit cu un autocamion. A fost activat planul roșu de intervenție
27 Noi 2017   •   16:24

Accident grav a avut loc în apropiere de Vadul Izei, Maramureş, fiind implicate un autocar și un autocamion.

La nivelul județului Maramureș s-a declanșat Planul Roșu de Intervenție, anunţă ISU. Sunt cel puţin 13 răniţi. Unul dintre aceștia este în stare gravă.

Potrivit reprezentanților ISU Maramureș, un pasager a fost găsit încarcerat. În autocar erau în jur de 50 de persoane.

Una dintre cele 13 victimele rănite în urma accidentului dintre un autobuz cu cincizeci de pasageri la bord pe DJ 186 între localităţile Onceşti şi Vadul Izei se află în stare gravă şi a fost transportată la Spitalul Orăşenesc din Sighetu Marmaţiei, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi. 

"Unul dintre cei 13 pasageri răniţi în urma coliziunii se află în stare gravă, suferind numeroase traumatisme. Persoana grav rănită a fost transportată pentru îngrijiri medicale spre Spitalul Orăşenesc din Sighetu Marmaţiei. De asemenea, persoana descarcerată a fost preluată şi transportată la acelaşi spital, iar o altă persoană cu traumatisme multiple a fost transportată, de asemenea, la spital. Echipajele de intervenţie se află la locul accidentului, iar o autospecială pentru transportul victimelor a fost trimisă acolo", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş. 

Totodată, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a precizat pentru AGERPRES că persoanele rănite vor fi transportate la cea mai apropiată unitate medicală, Spitalul Orăşenesc Sighetu Marmaţiei. 

"Persoanele rănite vor fi trimise, conform procedurii, la cea mai apropiată unitate medicală, Spitalul Orăşenesc Sighetu Marmaţiei, unde în funcţie de situaţie urmează să fie efectuată o triere a cazurilor, iar, în caz de necesitate, persoanele transferate spre SJU Baia Mare. La locul accidentului se află şi un medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, alături de echipajele de intervenţie SMURD. SJU Baia Mare este pregătit să prea răniţii dacă situaţia o va impune", a spus Sorina Pintea. 

×
Subiecte în articol: accident Maramureș
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close