Antena 3 CNN Actualitate Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii! Un autocar plin cu adolescenți a fost strivit de limitatorul de înălțime| Circulația este blocată

Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii! Un autocar plin cu adolescenți a fost strivit de limitatorul de înălțime| Circulația este blocată

Un accident grav a avut loc în urmă cu scurt timp, la intrarea în Pasajul Unirii. Un bărbat a murit, o femeie este în comă și alte 21 de victime sunt la spital, după ce un autocar plin cu turiști greci s-a izbit de limitatorul de înălțime.

Accident grav la intrarea în Pasajul Unirii! Un autocar plin cu adolescenți a fost strivit de limitatorul de înălțime| Circulația este blocată
de Laura Dinu    |    23 Dec 2022   •   13:48

Update 15:40. Limitatorul de înălțime acroșat de autocar va fi tăiat de autorități, pentru a se putea degaja carosabilul.

Update 15:15. "Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces." se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Update 15:00. Șoferul și cei 47 pasageri, toți de cetățenie greacă, tocmai ce ajunseseră în București și se îndreptau spre hotelul unde aveau camerele rezervate. 

Update 14:45. Poliția recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zonă și să folosească următoarele rute ocolitoare:

• Splaiul Independentei - Bd Unirii- Bd Decebal - Șos Mihai Bravu

• Splaiul Independenței - Bd Regina Maria - Bd Mihail Kogălniceanu - Șos. Viilor

Update 14:30. Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a precizat, la Antena 3 CNN, ce echipaje medicale au fost trimise la accidentul grav de la Pasajul Unirii, acolo unde un autocar cu 47 de pasageri a fost strivit sub limitatorul de înălțime.

”De la Ambulanța București Ilfov au fost trimise 10 echipaje, patru echipaje cu medic de nivelul cel mai înalt și 6 echipaje de tip B2 cu asistenți medicali. Trei ambulanțe cu medic deja au preluat pacienții în stare gravă și sunt direcționate de către coordonatorul acestei acțiuni către spitale, urmând să primim în final un bilanț al tuturor persoanelor care au fost transportate de ambulanțele Sabif”, a declarat Alis Grasu la Antena 3 CNN.

Update 14:24. Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a relatat la Antena 3 că un autocar care transporta cetățeni străini a intrat cu un gabarit depășit peste presemnalizarea cu lanțuri care există la intrarea în Pasajul Unirii și a doborât structura. 

”A mers, din păcate, mai departe, fie datorită vitezei sau datorită altor cauze și a intrat în presemnalizarea cu bară metalică dinaintea intrării în Pasaj și a avariat grav această presemnalizare și partea din față a autocarului”, afirmă Greblă.

Prefectul precizează că viteza va fi determinată de organele de anchetă.

Update 14:20. ”Astăzi, 23 decembrie, în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității.

Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, informează poliția.

Update 14.15. Trei persoane sunt în stop cardio-respirator. Acestea sunt transportate către spital.

Update 14:10: Cele 4 persoane încarcerate au fost scoase dintre fiarele contorsionate.

Un autocar plin cu persoane de cetățenie greacă a intrat în Pasajul Unirii, fără să respecte limita de înălțime. 

În autocar se aflau 47 de ocupanți, dintre care 4 au rămas încarcerați. Aceștia au rămas blocați sub plafonul turtit.  

Alte 15 persoane primesc îngrijiri medicale, fiind grav rănite.

Au fost alertate 6 echipaje SMURD, 6 SABIF, dar și Detașamentul Special de Salvatori. 

Potrivit surselor Antena 3 CNN, șeful DSU, Raed Arafat, se îndreaptă spre locul accidentului.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Răniții vor fi duși la spitalele Floreasca și Universitar.

”Autocarul, care era cu mult peste limita admisă pentru a intra în pasaj, a reușit să izbească plafonul până la scaunele pasagerilor, astfel încât foarte mulți au fost evacuați și mulți se încercau a fi evacuați. O parte dintre doamne și domnișoare erau întinse pe carosabil, rănite, în așteptarea primului ajutor.

Când am făcut poza, acum 15 minute, nu erau acolo nici autospecialele de poliție, nici de ambulanță. În schimb, pasagerii care au reușit să iasă rapid din autocar încercau să dirijeze traficul astfel încât să blocheze pasajul și să nu îngreuneze accesul autospecialelor”, a povestit Robert Nicolae Feraru, martor, la Antena 3 CNN. 

SMURD a precizat că pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale sau ajutor medical vor fi împărtiți la toate spitalele de urgență din Capitală. 

La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație pe ambele sensuri. 

×
Subiecte în articol: pasajul Unirii
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close