Antena 3 CNN Actualitate Soțul unei asistente de la Ambulanța Vaslui, mort într-un accident grav. Bărbatul, găsit chiar de colegii soției

Soțul unei asistente de la Ambulanța Vaslui, mort într-un accident grav. Bărbatul, găsit chiar de colegii soției

Un accident grav a avut loc marți, pe DN 15D, în comuna Vulturești. În accident au fost implicate două autoturisme, unul înmatriculat în Constanța și altul în Vaslui, în care se aflau 3 persoane, pentru care a fost nevoie de operațiuni de descarcerare. Două persoane au decedat la fața locului iar a treia persoană este rănită.

Soțul unei asistente de la Ambulanța Vaslui, mort într-un accident grav. Bărbatul, găsit chiar de colegii soției
Sursa foto: ISU Vaslui
de Mia Lungu    |    17 Noi 2020   •   14:30

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două victime încarcerate, aflate în stare de inconștiență. Concomitent cu operațiunile pentru descarcerare, au fost efectuate și manevre de resuscitare. După aproximativ 15 minute, victimele au fost descarcerate, continuându-se protocolul de resuscitare, a informat marți ISU Vaslui.

”În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 06.30, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier cu victime, pe DN 15 D, pe raza localităţii Vultureşti, judeţul Vaslui. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, respectiv un autoturism înmatriculat în judeţul Constanţa, condus de un bărbat de 59 de ani, şi un alt autoturism, înmatriculat în judeţul Vaslui, condus de un bărbat de 52 de ani.

În urma acestui accident, a rezultat decesul a doi  bărbaţi, în vârstă de 50, respectiv 52 de ani, ambii ocupanţi ai autoturismului de Vaslui”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui. Cei doi erau colegi, și se îndreptau către Vaslui intr-o mașină marca Matiz. În urma coliziunii deosebit de violente, mașina a fost aruncată în afara șoselei, rămânând suspendată pe cupolă.

Cadrele medicale de la Ambulanţă sosite la faţa locului au constatat că una dintre victime este chiar soţul uneia dintre colegele lor, o asistentă medicală din cadrul Staţiei de Ambulanţă Negreşti

Cadrele medicale au făcut eforturi uriaşe pentru a-i salva pe cei doi, însă manevrele prelungite de resuscitare nu au dat rezultate. Colegii asistentei medicale sunt în stare de şoc, relatează Adevărul.

”Este o mare tragedie ce s-a întâmplat. Era o familie cum rar mai întâlnim în zilele noastre. Se înţelegeau perfect, aveau doi copii frumoşi, călătoreau mult. O mare pierdere pentru colega noastră. Suntem alături de ea în aceste momente cumplite”, au declarat colegii asistentei.

"Din nefericire, cele două victime nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestora. Cea de-a treia persoană implicată în accident a suferit leziuni minore, aceasta fiind preluată de echipajul de pe ambulanța aparținând SAJ Vaslui.

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate la un accident rutier produs pe DN 15D, în localitatea Vulturești, comuna Vulturești. În sprijinul pompierilor negreșteni, la fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B1 aparținând SAJ Vaslui" se arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă Vaslui.

România este țara din UE cu cei mai mulți morți pe șosele

Conform datelor centralizate de Eurostat, 8% din persoanele care și-au pierdut viață în accidentele rutiere din Uniunea Europeană în 2018, au murit pe șoselele din România. Este vorba despre aproximativ 2000 de persoane. 

Cea mai mare rată a deceselor, raportată la 1 mlion de locuitori s-a înregistrat în regiunea de vest a țării, unde au fost centralizate nu mai puțin de 114 decese la 1 milion de locuitori. Pe locul doi național se află regiunea Dobrogea, urmată de Oltenia și Muntenia, cu 100 de victime decedate la 1 milion de locuitori.

×
Subiecte în articol: Vulturești Vaslui
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close