Antena 3 CNN Actualitate Accidente în lanț pe Autostrada Soarelui: Peste 50 de mașini implicate, 57 victime, planul roșu activat

Accidente în lanț pe Autostrada Soarelui: Peste 50 de mașini implicate, 57 victime, planul roșu activat

Peste 50 autoturisme au fost implicate, vineri dimineață, într-o serie de accidente în lanț, pe Autostrada A2, pe sensul dinspre București către Constanța, între km 172 și km 183. A fost activat planul roșu de intervenție.

Accidente în lanț pe Autostrada Soarelui: Peste 50 de mașini implicate, 57 victime, planul roșu activat
de Mia Lungu    |    16 Iul 2021   •   09:30

Echipe de intervenție ale ISU din patru județe intervin pe Autostrada A2, începând cu km 172 până la km 183, după un accident rutier în care au fost implicate peste 50 de mașini.

UPDATE 12:00: La această oră, bilanțul persoanelor implicate se prezintă astfel: 16 persoane au fost transportate la spital, iar alte 41 au fost asistate la faţa locului, care refuză transportul la spital.

La fața locului mai rămân 2 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple si 2 echipaje de stingere de la ISU CT. Celelalte echipaje se retrag la subunitățile de care aparțin.

Începând cu ora 12.00, toate echipajele se retrag la bază.

UPDATE 10:30: 16 persoane transportate la spital, din care 5 copii și 11 adulți. 8 persoane asistate la fața locului, adulți. Traficul a fost reluat pe autostradă, pe sensul către litoral, până la Cernavodă. La Cernavodă sunt direcționate pe drumul vechi, DN 22 C și apoi pe DN 3, spre Constanța.

UPDATE 09:30: Autoritățile au transmis un nou bilanț al carambolului de vineri dimineața, de pe Autostrada Soarelui, și spun că au fost implicate 52 de mașini în care erau 146 de persoane. Ambulanțele au preluat 22 victime pe care le-au dus la spital.

Potrivit ISU Constanța, au fost patru zone de carambol. În total au fost implicate 52 de mașini și 146 de persoane. 

În urma carambolului, au fost preluate 17 victime, între care cinci copii.

Un accident în lanț a avut loc vineri dimineața de pe Autostrada Soarelui, în zona localității Medgidia.

La fața locului acționează 20 de ambulanțe din București, Constanța, Ialomița și Călărași, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis în zonă și un spital mobil.

Pentru a se decongestiona traficul, polițiștii au deviat traficul pe la nodul rutier de la km. 160, oraș Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar.

Raed Arafat: Elicopterul este pe drum

Se pare că au existat mai multe tamponări în lanț. Până în acest moment, sunt 17 victime, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea dar și șefului ISU, Raed Arafat.

"Între km 172 și 183 sunt peste 40 de mașini accidentate în trei puncte. Până acum 17 persoane preluate medical, și o parte transportate la spital. Au fost mobilizate echipe din mai multe județe. La acest moment elicopterul Galați urmează să aterizeze sau este pe drum, oricum a decolat.", a precizat Raed Arafat, la Antena 3.

"Sunt mai multe puncte în care s-au produs aceste caramboluri.", a declarat, la Antena 3, Cristian Mihai Amarandei.

A fost activat planul roșu de intervenție.

Potrivit ultimelor informații, trei copiii și un adult au fost deja transportați la spital, iar paramedicii au oferit îngrijiri medicale unei persoane inconștiente, care și-a revenit între timp.

Accidentul s-a produs în condiții de ceață.

La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul. Intervenția se află în desfășurare.

La fața locului se află SMURD Cernavoda, SMURD Medgidia, B2 SAJ Cernavoda

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sunt alocate echipaje de la ISU CT, ISU BIF, ISU IL si ISU CL.

ISU BIF
1 PMA 2
1 DESC
1 ASPISI
1 PCM MARE
10 SMURD B2
2 UTIM
1 ATPVM

ISU CT
4 ASAS
2 ATPVM
2 DESC GREA
7 SMURD B
1 SMURD C
12 AMBULANTE B SAJ
1 AMBULANTA C SAJ

ISU CL
1 DESC
4 AMB B SAJ
1 ATPVM

ISU IL
1 DESC USOARA
1 DESC GREA
1 SMURD B2
1 ATPVM
1 ASASD

Accidentul s-a produs pe sensul București- Constanța, în zona localității Medgidia, iar traficul este blocat în sensul spre litoral.
                                               

×
Parteneri
Prognoza meteo pentru iarna 2023-2024 în România
x close