Antena 3 CNN Actualitate Accident mortal provocat de un polițist beat

Accident mortal provocat de un polițist beat

Accident mortal provocat de un polițist beat
26 Iul 2016   •   18:00

Un poliţist din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Arad, în vârstă de 26 de ani, a provocat un accident rutier chiar în faţa Primăriei comunei Almaş, judeţul Arad, în urma căruia pasagerul aflat pe scaunul din dreapta şoferului a decedat pe loc, informează inspector Lorena Pârvulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Potrivit acesteia, se pare că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă, maşina intrând într-un stâlp de lemn aflat în faţa Primăriei comunei Almaş.

'În urma primelor cercetări efectuate la faţa locului de către poliţişti sub îndrumarea procurorului criminalist, s-a stabilit că în noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr de 26 de ani din municipiul Arad, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism VW Passat, pe drumul naţional DN 79 A, dinspre Gurahonţ spre municipiul Arad, pe raza localităţii Almaş, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum - curbă la dreapta semnalizată corespunzător - a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un stâlp din lemn. În urma impactului, şoferul autoturismului a fost rănit grav, iar bărbat în vârstă de 36 de ani, pasager pe scaunul din dreapta faţă, a decedat', a declarat presei, marţi, inspector Lorena Pârvulescu.

Aceasta a spus că bărbatul în vârstă de 26 de ani, care se afla la volanul autoturismului, este poliţist la Biroul Rutier al Poliţiei Municipiului Arad şi se numeşte Darius Creţ, iar cel aflat pe scaunul din dreapta şoferului, Florin Ardelean, de 36 de ani, era sculptor.

Impactul autoturismului cu stâlpul din lemn a fost unul foarte puternic, astfel încât pasagerul de pe scaunul din dreapta a fost proiectat până pe bancheta din spate, unde a fost găsit decedat de către echipajul SMURD, semn că acesta nu purta centură de siguranţă.

În ceea ce îl priveşte pe şoferul autoturismului, acesta a suferit fracturi la membrele inferioare, el fiind transportat la spital de o ambulanţă.

'În primă instanţă, pe numele poliţistului Darius Creţ a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru ucidere din culpă, dispunându-se totodată prelevarea de probe biologice pentru a se stabili dacă acesta a consumat sau nu alcool. Având în vedere că la prima probă biologică acesta avea o alcoolemie de unu la mie în sânge, respectiv de 0,85 la mie la a doua probă, primei acuzaţii i se adaugă şi cea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, fapte pentru care va trebui să răspundă în faţa legii', a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: accident Arad politist beat
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close